Saltar apartados

El professor de la UA, Gregorio Canales, investit Caballero de l'Órden de Sant Antón d'Oriola

Gregorio Canales

Alacant, 24 de gener de 2011

El catedràtic de Geografia Humana de la Universitat d'Alacant, Gregorio Canales, acaba de ser investit Caballero de l'Órden de Sant Antón d'Oriola. El nomenament és un reconeixement a la labor prestada en benefici de la ciutat i la seua comarca des de l'adreça de la Seu Universitària d'Oriola, una labor, principalment de projecció cultural i acadèmica. Canales confessa la seua satisfacció pel reconeixement i ho fa extensible a la Universitat d'Alacant, a qui ja es va investir en 2008.

L'Honorífica Órden de Sant Antón es va iniciar en 1964 a través del Club de Premsa d'Oriola. No obstant això, els seus orígens es remunten a 1792, data des de la qual, el càrrec de Senyor de Sant Antón està vinculat amb el cabildo catedralicio amb el mandat de “exercir com a administrador amb caràcter de superintendente a l'ermita de Sant Antón, que des del segle XVII pertany al cabildo”, segons explica l'actual Maestre de l'Órden, Antonio Luis Galiano.

Des de fa uns anys, a més de nomenar-se cavaller de l'Órden, s'ha ampliat el reconeixement a dames, institucions i empreses. Al llarg de la història s'atorgat aquest reconeixement a 280 persones o entitats. El nomenament de Canales es va produir en 2010 encara que la investidura s'ha fet coincidir amb l'acte d'enguany, celebrat en el Col·legi Santo Domingo, universitat històrica d'Oriola i actual seu de la Universitat d'Alacant. L'acte, presidit per l'alcaldessa d'Oriola, va comptar amb la presència de diversos vicerectors de la UA, així com diferents personalitats acadèmiques, polítiques i socials.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464