Saltar apartados

El programa Paranimf de la UA recupera els concerts joves i amplia els seus escenaris

cartel_paranimf

Alacant, 31 de gener de 2011

El Vicerectorat d'Extensió Universitària i el Consell d’Alumnes de la Universitat d'Alacant presenten la programació d'arts escèniques del Paranimf per al segon quadrimestre del curs acadèmic, en el qual s'oferiran un total de 22 espectacles entre febrer i maig de 2011.

Teatre, dansa, música i màgia, un complet programa que ha estat possible gràcies a la implicació d'institucions i entitats com a Cadena 100, 40 Principales, Amnistia Internacional, Fons Nacional Europeu, Secretaria d'Estat d'Igualtat, Institut de la Dona, Casa Mediterráneo, les Universitats de València i Vic, el Consell de la Joventut i l'Associació Unicómic.

Un dels aspectes més destacats de la nova programació és la recuperació dels Concerts Toca Toca de grups emergents universitaris, gràcies a la col•laboració amb el Consell d’Alumnes i la Cadena Ser.

Segons el director del Secretariat de Cultura de la UA; Carles Cortés, de qui depèn la programació, “vam seguir apostant per un programa alternatiu, jove, dinàmic i variat que complete l'oferta dels circuits més comercials”. Cortès assenyala com a “plat fort” les propostes teatrals que tornaran a portar a la Universitat d'Alacant els últims muntatges de Xavi Castillo o Sergi Belbel i permetran l'estrena a Alacant de les noves propostes de la Companyia Ferroviària, les Universitats de València i Vic i l'espectacle de monòlegs Inmigrandes!, de la companyia de Teatre Pepe Garamendy en col•laboració amb Amnistia Internacional.

En la nova programació l'entrada als concerts serà amb invitació, alguna cosa que ha estat possible per la implicació de les institucions esmentades.

La incorporació d'un espectacle de màgia i l'obertura de la programació a altres escenaris com la Sala The One de Sant Vicente, Las Cigarreras d'Alacant i la recuperació del Col•legi Major de la UA com a espai escènic, són unes altres de les novetats per a aquest quadrimestre que culminarà al maig amb l'estrena dels muntatges de teatre i dansa dels grups universitaris.

La primera proposta tindrà lloc el pròxim dia 9 de febrer i serà a càrrec del grup de teatre de la Universitat Permanent de la Universitat d'Alacant sota l'adreça de Pascual Carbonell, amb l'estrena de l'obra Autocares Amorós.

 

LA PROGRAMACIÓ DETALLADAMENT

Música

La programació de Paranimf compta amb diverses propostes de primer nivell patrocinades per la Cadena 100, que portarà en concert a Guaraná el 23 de febrer, i els 40 principales, amb Taxi, el pròxim 16 de març.

Continuant amb el suport a la creació i a la difusió cultural, el Vicerectorat d'Extensió Universitària reprèn els Concerts Toca Toca, en el qual participaran diferents grups emergents universitaris en diferents sales alacantines.

Així, el 10 de febrer la Sala The One acollirà l'actuació dels grups Jesús Lara & Asociados, i Juan Fco Navarro, guanyador en la categoria de millor grup musical del certamen Concursa! que organitza el Secretariat de Cultura.

El segon concert tindrà lloc en el nou centre cultural Las Cigarreras, amb el directe de Ràdio Z i amb una proposta rockera d'alumnes de la universitat.

 

Teatre

El teatre segueix sent una de les apostes més fermes de la programació cultural del Secretariat de Cultura, tant en les companyies com en la qualitat de les obres que podran veure's.

Diversitat i qualitat formativa són les característiques essencials d'aquestes propostes que donaran començament el 16 de febrer amb l'obra Fora de Joc, de Sergi Belbel que escenifiquen Lalucky Serveis de L’Espectacle, on el futbol es converteix en protagonista de la trama.

La companyia Ferroviària presentarà el 2 de març l'obra Himmelweg, del dramaturg Juan Mayorga i, amb motiu del Dia Internacional de la Dona, es representarà l'obra Pájaros azules, de Bramant Teatre, que tracta de l'exili de les dones afganeses. Serà el 9 de març.

La participació d'Amnistia Internacional en la programació es farà patent amb l'obra Inmigrandes! de la companyia de teatre Pepe Garamendy, en una passada matinal que es realitzarà en el Col•legi Major de la UA l'11 de març. Una obra d'humor sense barreres basat en monòlegs que conviden a la reflexió des de la ironia.

Como si fuera un secreto, de Francisco Illán puja a les taules del Paranimf el 23 de març, i Jocs Perversos, de la Companyia Resta amb l'Aula de Teatre de la Universitat de València, el 5 d'abril.

El comiat per a les vacances de Setmana Santa arriba de la mà del polifacètic Xavi Castillo i la seua companyia Pot de Plom, que tornen a la Universitat amb la seua última proposta, València Zombi, que podrà veure's el 19 d'abril.

 

Màgia i Cinema

Aquest segon quadrimestre, els cursos i tallers de cultura interactuen amb la programació del Paranimf amb espectacles de màgia, Ilusiones mentales i Aparecium, el 10 i l'11 de març, i en el visionat interactiu que suposa la projecció de The Rocky Horror Picture Show, la divertida pel•lícula de culte de 1975 que l'Associació Unicómic oferirà el 30 de març acompanyada d'animació i participació per part del públic.

 

Activitats per als Instituts

El programa Paranimf continua la seua aposta amb l'acostament dels més joves a les ofertes culturals de la Universitat, amb les funcions matinals destinades a centres educatius de Batxiller.

En aquesta ocasió s'han programat quatre espectacles que van des del recorregut de la música valenciana d'Arthur Caravan, el 15 de març, al tradicional Concert sobre la Història del Rock que ofereix la banda del professor de guitarra Santiago Iglesias el 29 de març.

A més, després de l'èxit de la iniciativa –que es va engegar al desembre- s'oferirà la segona edició dels Concerts Didàctics a càrrec de l'Orquestra Filharmònica de la Universitat d'Alacant i que en aquesta ocasió se centrarà en Els sons de la Naturalesa. Serà el dia 11 d'abril a les 10 del matí en la seua primera sessió.

També hi ha teatre per als estudiants de Batxiller. La Universitat de Vic portarà a la Universitat d'Alacant l'obra Dóna’m la mà, un muntatge basat en els poemes de Joan Salvat Papasseit, realitzat per la seua Aula de Teatre.

 

Estrenes de producció Pròpia: Aules de Teatre i Dansa

Com és habitual, la labor formativa del Vicerectorat d'Extensió Universitària també es veurà plasmada aquest segon quadrimestre amb tres estrenes de producció pròpia.

Es tracta de l'obra Autocares Amorós, amb la qual s'inicia la programació de l'any, a càrrec del Teatre de la Universitat Permanent i dirigit per Pascual Carbonell, s'estrenarà el pròxim 9 de febrer.

El colofó al programa també li correspon als grups universitaris. Primer el Teatre Universitari, dirigit per Juan Luis Mira, amb una nova versió del clàssic Noche de Reyes, de William Shakespeare, amb la traducció de John Sanderson. Serà el 18 de maig.

L'últim espectacle del curs serà a càrrec del Taller de Dansa Contemporània de la UA, sota l'adreça d'Inmaculada Manresa, que tancarà la programació amb l'obra Retratos, el 19 de maig.

 

Entrades i invitacions

A la disposició del públic a partir de l'1 de febrer de 2011. Entrades limitades a l'aforament del local.

Invitacions

Recollida en Sala Aifos de la Universitat d'Alacant

Venda d'entrades

Llibreria Compas UA, Servicam, Fnac i una hora abans en el Paranimf de la UA

Atenció: A més venda d'entrades per als espectacles de màgia, en Atrápalo. Projecció The Rocky Horror Picture Show, venda anticipada a Consell de la Joventut, No todo vale i Òptica Itàlia.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464