Saltar apartados

El repositori de la Universitat d'Alacant entra amb força en el Top 100 del Rànquing Web de Repositoris del Món

Alacant, 26 de gener de 2011

En només tres anys la UA aconsegueix posicionar-se en els primers llocs mundials del coneixement obert

La Universitat d'Alacant ha entrat en el Top 100 del Rànquing Web de Repositoris del Món que s'ha fet públic aquest mes de gener, en el qual el RUA (Repositori de la UA) apareix en el lloc 81 d'un total de 1.185, cosa que suposa una pujada de 46 llocs respecte al rànquing anterior de 2010. En l'apartat de repositoris institucionals, la posició del RUA es veu encara més consolidada, ja que ocupa el lloc 61 dels 1.121 repositoris arreplegats en el rànquing i puja així 52 llocs en un any.

Quant al Top 100 europeu, el RUA ocupa el lloc 32, i entre els repositoris espanyols, el RUA se situa en el cinquè lloc, per darrere tan sols dels repositoris de la Universitat Autònoma de Barcelona, el CSIC, la Universitat Politècnica de Catalunya i la Universitat Complutense de Madrid.

Juan José Bayona, director del Secretariat de Biblioteca Universitària, assegura que “el repositori ha permès difondre i preservar la producció científica de la Universitat d'Alacant, cosa per a la qual hem habilitat un espai comú”.

El RUA és una peça més dins de tota una estratègia de promoció del coneixement obert dissenyada des del Vicerectorat de Tecnologia i Innovació Educativa i l'èxit experimentat pel repositori en l'últim rànquing suposa un reconeixement a l'aposta global realitzada.

Per a Bayona, “l'èxit del RUA en l'últim rànquing és un èxit de tota la comunitat universitària, perquè significa que el seu personal ha entès la filosofia d'aquesta eina i l'aposta pel coneixement obert que la sustenta”.

El Repositori de la Universitat d'Alacant es va crear al maig de 2007 per a permetre l'accés obert a la producció científica i docent de la UA, amb l'objectiu principal de donar més visibilitat, augmentar l'impacte i assegurar la preservació d'aquesta producció. Amb aquesta finalitat, la UA ofereix accés obert al text complet en format digital dels documents generats pels membres de la Universitat d'Alacant en la seua labor de docència i investigació. El RUA arreplega tot tipus de materials digitals en els seus diferents formats, tant preprints com postprints, comunicacions a congressos, documents de treball, materials docents i objectes d'aprenentatge, així com revistes editades per la Universitat d'Alacant. Des del Repositori, a més, s’ofereix assessorament als investigadors sobre el seu dret a autoarxivar els treballs que hagen publicat.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464