Saltar apartados

Programa doble de documental social en la Seu Ciutat d'Alacant

hammada Docummes

Alacant, 27 de gener de 2011

“Into Eternity” tractarà la problemàtica nuclear i “Hammada” inicia el cicle sobre el Sàhara Occidental

La Seu Ciutat d'Alacant acull demà divendres, dia 28 de gener, dues activitats que aúnan el cinema amb la consciència social. D'una banda, com a continuació del programa El Documental de Mes, amb el qual col·labora la Universitat d'Alacant, es projectarà la pel·lícula danesa Into Eternity (Cap a l'eternitat) premiat en diversos festivals de cinema de tota Europa, com el de DOCX de Copenhaguen, o el Festival Dónes Libertés, de Bèlgica. La pel·lícula aborda el projecte del govern de Dinamarca de construir un magatzem de residus nuclears que, suposadament, hauria de romandre tancat durant 100.000 anys. Dirigit per Michael Madsen en 2009, la cinta té una durada de 75 minuts, s'ofereix en versió original en anglès subtitulada en castellà. La projecció, que donarà començament a les 20.15 hores, té entrada lliure, limitada a l'aforament de la sala.

També demà divendres s'inicia l'II Cicle de Documentals sobre el Sàhara Occidental amb la projecció de la pel·lícula Hammada, d'Anna M. Bofarull. Amb la narració de les vivències de Dadah, un xiquet sahrauí que viu en el camp de refugiats de Dajla, s'inaugura un cicle que fins al mes d'abril projectarà diversos documentals sobre aquesta temàtica. Els pupitres del desert, L'ocell espill, La fugida de l'infern, Fills de les núvol i Granits d'arena seran les pel·lícules que completen aquesta activitat organitzada pel Vicerectorat de Relacions Internacionals i Cooperació de la Universitat d'Alacant, l'Assemblea pel Sàhara Occidental de la UA i la coordinadora d'Associacions Solidàries amb el Poble Sahrauí de la província d'Alacant.

La projecció d'Hammada, que comptarà amb la presentació de Luali Lahsen, serà en l'aula Miguel Hernández a les 20.15 hores. L'entrada és lliure, limitada a l'aforament de la sala.

Captura

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464