Saltar apartados

La Universitat d'Alacant impulsarà noves investigacions en malalties degeneratives de la retina

 

Conven_ceguer.3

Alacant, 16 de gener de 2012

Un acord signat avui possibilitarà el contacte entre investigadors i pacients afectats per aquestes malalties

El rector de la Universitat d'Alacant, Ignasi Jiménez Raneda, i Germán López, president de FARPE (Federació d'Associacions de Retinosi Pigmentària d'Espanya) i FUNDALUCE (Fundació de Lluita contra la Ceguesa), han signat avui un conveni de col·laboració de caràcter sociocientífic, acompanyats de Manuel Palomar i Aránzazu Calzada, vicerectors d'Investigació, Desenvolupament i Innovació i Relacions Institucionals, respectivament.

L'acord té l'objectiu de contribuir al desenvolupament social de projectes científics i impulsar la recerca de noves vies d'investigació i desenvolupament tecnològic, cultural i acadèmic en l'àrea de les distròfies de retina, a més de desenvolupar projectes solidaris aquesta àrea.

Així ho ha afirmat Nicolás Cuenca Navarro, professor de la UA i responsable d'aquest conveni, qui ha afirmat que "les nostres investigacions se centren a trobar teràpies per a deficiències visuals i distròfies en la retina, per la qual cosa aquest acord és un al·licient molt important”.

Germán López ha destacat avui que “encara que les persones se'n vagen les institucions romanen i amb aquest acord assegurem la continuïtat de la col·laboració”. El rector també ha incidit en aquesta línia, en afirmar que “amb aquesta signatura deixem un pla de treball per al futur, gràcies als potents grups d'investigació amb què comptem en general i en aquest àmbit concret en particular”.

La UA compta amb el grup d'investigació NEUROVIS, (Neurobiología del Sistema Visual i Teràpia de Malalties Neurodegenerativas), adscrit al Departament Fisiologia, Genètica i Microbiologia, amb gran experiència en investigacions en estudi i tractament de malalties visuals. D'altra banda, FARPE i FUNDALUCE són organitzacions sense ànim de lucre que integren associacions de persones afectades per malalties degeneratives de la retina. Amb aquesta unió les tres institucions cooperaran en la realització de projectes i activitats socials o científiques en aquest camp, participaran en congressos i els investigadors podran estar en contacte amb pacients i afectats per aquestes malalties.

Per part de la Universitat el responsable del seguiment i execució d'aquest conveni serà el professor Nicolás Cuenca Navarro, del Departament de Fisiologia, Genètica i Microbiologia, i per part de FARPE i FUNDALUCE el responsable serà el seu president, Germán López Fuentes.

 Conven_ceguer.II    Conven_ceguer.III

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464