Saltar apartados

La Universitat d'Alacant concedirà la Medalla d'Or a títol pòstum a Balbino Mancheño

BMancheño

Alacant, 30 de gener de 2012

El Consell de Govern de la Universitat d'Alacant ha aprovat avui per unanimitat la concessió de la Medalla d'Or a títol pòstum a Balbino Mancheño, que va ser director del Parc Científic i degà de la Facultat de Ciències durant vuit anys.

Balbino Mancheño, desaparegut recentment, ha estat una persona amb gran vinculació a la Universitat d'Alacant i la comunitat universitària vol reconèixer la seua dedicació a la institució lliurant-li la màxima distinció: la Medalla d'Or.

La UA concedeix aquesta distinció a persones o institucions d'excel·lent prestigi en el camp de les ciències, les lletres, la investigació científica, la docència, la creació artística, l'esport o la solidaritat, que hagen prestat extraordinaris serveis a la Universitat d'Alacant.

 

BALBINO MANCHEÑO

Breu currículum

Al març de 2011, el Patronat de la Fundació Parc Científic d'Alacant de la Comunitat Valenciana va nomenar Balbino Mancheño, catedràtic de Química Orgànica, director del Parc Científic de la Universitat d'Alacant, càrrec que va exercir fins a la seua defunció el passat 20 de gener, a l'edat de 53 anys.

Vinculat a la Universitat d'Alacant des dels inicis, en finalitzar els estudis de Química a la Universitat d'Alacant es va incorporar com a becari d'investigació (1980-1981) al Departament de Química Orgànica, tot just acabat de crear. En 1986 va obtenir el títol de doctor, amb un treball sobre components químics de plantes endèmiques del País Valencià, i l'any 2010 obtingué el la càtedra d'universitat. A més de la docència i la investigació, Balbino Mancheño exercí càrrecs de gestió: fou secretari del Departament de Química Orgànica i degà de la Facultat de Ciències (elegit en 2002 i 2006).

Ha treballat en el camp de la síntesi orgànica i especialment en la investigació bàsica i aplicada, sobre aïllament i determinació estructural de compostos naturals d'interès farmacològic. Com a investigador col·laborador i assessor científic en elucidació estructural, ha participat en diversos projectes, als qual, a més, ha donat suport en la gestió i organització. Va ser fundador de l'Institut Universitari de Síntesi Orgànica, membre de la Comissió d'Investigació de la Universitat d'Alacant i del Consell Valencià d'Universitats i Formació Superior (òrgan assessor de l'administració educativa de la Comunitat Valenciana).

Com a membre de diverses juntes rectores de parcs naturals valencians, durant els últims anys va desenvolupar un treball de suport científic a la gestió d'àrees mediambientals. També ha format part del Consell de Direcció del CIMAR (Centre d'Investigacions Marines de Santa Pola) i, durant sis anys, del jurat dels Premis Noves Idees Empresarials, de la Fundació Empresa Universitat d'Alacant FUNDEUN, en què col·laboren les principals empreses i institucions de les comarques d'Alacant.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464