Saltar apartados

Monòlegs de Kafka i Benet i Jornet, poesia valenciana, pop-rock en acústic i música dels Apalatxes en la tercera setmana dels Nits d'Estiu de la la Seu de la UA

blue kilometrocero

Alacant, 15 de juliol de 2011

La tercera setmana dels Nits d'Estiu de la Seu arranca el 19 de juliol amb la lectura dramatitzada a càrrec de Miquel Mestre. Es tracta de dos monòlegs encadenats, acompanyats de música, dels autors Benet i Jornet i Franz Kafka. El 20 de juliol serà el torn del poeta Lluis Alpera, que efectuarà un recital poètic-musical amb una selecció de textos de poetes valencians com Ausiàs March i Roís de Corella, entre uns altres. Al piano li acompanyarà Antoni Abadia Milà. El 21 de juliol se celebrarà el concert de la banda de pop rock Quilòmetre Zero que, per a l'ocasió, ha preparat una versió acústica i íntima dels seus temes. El 22 de juliol, en el Centre Cultural Les Cigarreras, actuarà Barcelona Bluegrass Band, on dos músics singulars com Lluís Gómez (banjo) i Joan Pau Cumellas (harmònica) presenten un espectacle dedicat a la música originària de les muntanyes Apalatxes dels EUA, que ells enriqueixen amb ingredients del blues, country, jazz o la música cèltica. Les sessions se celebraran a les 21.30 hores, en la Seu Ciutat d'Alacant.


Mónólogos de Benet i Jornet i Kafka

El primer dels monòlegs musicalizados es titula Alopècia, de Benet i Jornet que, segons comenta Miquel Mestre, “mostra el procés d'animalización d'un home, estigmatitzat per la calvicie que li han imposat el temps i l'edat”. El segon monòleg és el conegut Informe per a una acadèmia, de Kafka, que mostra un procés contrari a l'anterior: la humanització d'un simi. Tal com explica Mestre, “l'espectacle s'emmarca en el que el gran Adrià Gual, impulsor del teatre català actual, va denominar teatre íntim en 1898. Es tracta d'un teatre nu, sense amb prou faenes concessions escenogràfiques ni interpretatives, únicament les necessàries per a fer comprensiva la intensitat i profunditat dels textos”.


Poesia valenciana i piano

Lluis Alpera, acompanyat al piano per Antoni Abadia Milà, realitzarà un recital poètic-musical del seu Antologia dels poetes valencians, que arreplega composicions d'Ausiàs March, Roís de Corella, Joan Timoneda, Vicent Querol, Joan Valls, Vicent Andrés Estellés, Carmelina Sánchez Cutillas, Maria Beneyto i Lluís Alpera. La selecció musical inclou peces de Chopin, Granados, Bach i Debussy, entre uns altres.


Pop-rock en acústic
La banda Quilòmetre Zero comença la seua marxa en 2008. Integrada per les veus d'Alex i Isma, Bea (veu i piano), Jordi (bateria) i Sueko (guitarra), les lletres fresques i l'arpa roquera fan de Quilòmetre Zero un grup innovador que aposta per l'experimentació en totes les branques del pop-rock. “Per al concert de la Seu hem preparat una versió acústica, més íntima, dels nostres temes”, explica el grup.


Música dels Apalatxes

Una formació inèdita completada pels artistes Miguel Talavera (guitarra-dobro) i Maribel Rivero (contrabajo). Tots ells especialistes en bluegrass, un estil exigent en el domini dels instruments que captiva als amants de la música acústica en estat pur. A més de retre homenatge a la música 'old estafe' nord-americana, el grup fa les seues pròpies creacions i ofereix un toc modern i personal a aquesta música d'arrel.


Entrada lliure limitada a l'aforament

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464