Saltar apartados

Donació de la biblioteca personal de Manuel Albaladejo a la Universitat d'Alacant

Les dependències del departament de Dret Civil, on s’albergarà el llegat, porten el nom de l'insigne jurista

 

  Donacion_Albadalejo_1   Donacion_Albadalejo_2  

 

 

Alacant, 20 de juliol de 2012

Exemple de formació rigorosa, de saviesa, d'agudesa i de clares conviccions, el prestigi científic de Manuel Albaladejo García no va conèixer límits geogràfics, i el va acabar consagrant com un dels juristes contemporanis més prestigiosos dels últims temps. Entre els nombrosos honors, distincions i càrrecs que va rebre, va ser investit doctor honoris causa per la Universitat d'Alacant el 2003, distinció que consolidaria encara més la seua ja estreta relació amb el seu departament de Dret Civil. Després del seu traspàs, el passat mes d'abril als 92 anys d'edat, la seua biblioteca personal ha sigut donada, per desig exprés del professor, al Departament que des d'avui porta el nom de l'insigne jurista.

L'acte formal de donació ha tingut lloc aquest matí en el Departament de Dret Civil i ha comptat, amb la presència i la participació de la seua vídua, la també catedràtica de Dret Civil Silvia Díaz Alabart, el rector de la Universitat d'Alacant, Manuel Palomar, l'exsecretari del Consell d'Universitats i exrector de la Universitat de Múrcia, Juan Roca Guillamón, la vicerectora de Investigació i ex degana de Dret, Amparo Navarro i la Secretaria General, Aránzazu Calzada, a més de totes les persones que formen part de la “família civilista” de la UA. Durant l’acte, el catedràtic de Dret Civil i director del departament, Juan Antonio Moreno, ha destacat visiblement emocionat, les virtuts personals i acadèmiques de Manuel Albaladejo, a qui ha considerat «pare espiritual dels catedràtics de Dret d'Espanya». Després dels parlaments s'han descobert dues plaques commemoratives: la que dóna nom al «Seminari de Dret Civil D. Manuel Albaladejo», i la sala del «Llegat de Manuel Albaladejo», en la qual es col·locaran els materials quan s'inventarien i es cataloguen.

El Rector ha agraït la confiança dipositada a la Universitat d'Alacant i ha lloat a l'equip docent i investigador del Departament, a qui ha felicitat per la seva excel·lent trajectòria i la seva rellevància nacional “testificada més si cap pel llegat rebut”. Per la seva banda, Silvia Díaz ha agraït “els bons moments personals i professionals” que entre tots van fer passar al seu marit a la Universitat d'Alacant i ha reconegut la vàlua d'un departament que va començar com una cosa petita i ha esdevingut en un referent nacional.

Entre els materials donats destaca una important col·lecció de tesis doctorals, quaderns particulars amb anotacions personals i la ingent obra del jurista, composta per més de mig centenar de volums, autèntics referents del Dret Civil.

Catedràtic per les universitats d'Oviedo i Barcelona, Manuel Albaladejo es va doctorar a Bolonya i Madrid. Entre altres càrrecs, destaca la presidència de la Reial Acadèmia de Legislació i Jurisprudència. Va ser conseller d'Estat, vocal permanent de la Comissió General de Codificació, sotsdirector general d'Ordenació Universitària i rector de la Universitat de Barcelona, de la qual seria també rector honorari vitalici.

Quant a la seua projecció científica, va escriure més de 300 articles, més de 20 monografies i va ser mestre d'una gran majoria dels catedràtics d'universitat de Dret Civil.

 

  Donacion_Albadalejo_3   Donacion_Albadalejo_4  

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464