Saltar apartados

La Seu Universitària de Villena presenta el recital "Viaje a la poesía de Pablo Neruda"

Bernardo Reyes, nebot nét de Neruda, oferirà un recorregut per la poesia i la vida del poeta xilè

 

Cartell_Recital_Poetico

 

Alacant, 18 de juliol de 2012

“Viaje a la poesía de Pablo Neruda” és el títol del recital poètic que es durà a terme en la Biblioteca pública Miguel Hernández de Villena demà, dijous 19 a les 20.30 hores, dins dels actes culturals programats durant els Cursos d'Estiu de la Universitat d'Alacant (UA) en la seu villenense. Una trobada que serà a càrrec del poeta Bernardo Reyes, nebot nét de Pablo Neruda, i María Martín, periodista i realitzadora de televisió, que actualment treballa com a responsable de comunicació institucional en la UA.

El recital sorgeix del propi llibre escrit per Reyes, “Viaje a la poesía de Pablo Neruda”, en el qual l'autor rescata els secrets, llocs i anècdotes presents en la vida del poeta xilè. Un espai en el qual a través del diàleg entre la periodista i l'escriptor, es podrà redescobrir un viatge ple d'ingredients i matisos desconeguts sobre Neruda: el seu origen com a poeta, com pas de Ricardo Eliecer Neftalí Reyes a Pablo Neruda, les seues relacions amoroses i familiars...

Bernardo Reyes, a més de familiar del nobel xilè, és un gran investigador i reconegut assagista i poeta com a “Grito del solo”, “Pájaros de contrasueño”, “Karmazul para duendes y sirenas”, “Álbum de Temuco” inspirat en la vida de Pablo Neruda, entre molts altres títols. A més, és el dipositari d'un dels majors arxius familiars i d'objectes personals del seu besoncle, del que sorgeix el seu afany, passió i canvi de rumb cap a la literatura.

A través d'aquest recital, s'aprofundirà en les investigacions de Reyes, la seua professió i com sorgeix la seua obra a partir de les biografies, cartes, anotacions i objectes personals de Neruda. Així, es podrà escoltar a través de la seua pròpia veu i de la de María Martín, els poemes que van marcar l'obra del poeta xilè.

La relació entre els protagonistes del diàleg- recital “Viaje a la poesía de Pablo Neruda”, comença amb el projecte dirigit i realitzat per Martín “Neruda, paralelo 38 º grados”. Un documental gravat a Xile en el qual Bernardo Reyes va participar com a assessor històric i que va rebre el premi al millor documental en la vintè sisena edició de la Mostra de València Cinema del Mediterrani.

Un treball audiovisual que com el propi cineasta Llorenç Soler va destacar durant la seua participació en la mostra de cinema, "em sembla una estupenda transcripció de l'esperit dels poemes de Neruda a un llenguatge audiovisual altament poètic. El fil conductor que ens porta des del naixement del personatge fins al seu descobriment del mar és sòlid, té força expositiva i atrapa a l'espectador".

 

Neruda_1

La periodista María Martín al costat del poeta Bernardo Reyes.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464