Saltar apartados

El Nobel de Química Jean-Marie Lehn impartirà una conferència en la Universitat d'Alacant

Nobel_Quimica

Alacant, 2 de juny de 2011

En el marc de l'Any Internacional de la Química, el premi Nobel de Química de 1987, Jean-Marie Lehn, convidat per la Facultat de Ciències de la Universitat d'Alacant, impartirà la conferencia «Perspectives de la química: Des de la química supramolecular cap a la química adaptativa». Serà el pròxim dimarts 7 de juny, a les 18.00 h, en la sala de graus de la Facultat de Dret.

Jean-Marie Lehn va nàixer a Rosheim, França, en 1939. En 1970 va obtenir la càtedra de Química Orgànica de la Universitat Louis Pasteur d'Estrasburg, i entre 1979 i 2010 va ser professor en el Col·legi de França, a París. Actualment és professor emèrit en la Universitat d'Estrasburg. En 1987 va ser guardonat amb el Premi Nobel de Química pels seus estudis sobre les bases químiques del “reconeixement molecular”, entenent per tal la manera en què una molècula receptora reconeix i interacciona específicament amb una molècula substrat. El “reconeixement molecular” té un paper fonamental en els processos biològics.

Els seus treballs al llarg dels anys el van portar a definir un nou camp dins de la Química per al qual va proposar el nom de “química supramolecular”. En contraposició a la química molecular, que s'ocupa d'entitats formades per àtoms units per enllaços covalents, la química supramolecular tracta de les entitats complexes formades per associació de dues o més espècies químiques unides per forces intermoleculars no covalents. Posteriorment, aquesta àrea de la Química ha evolucionat al que es coneix com “química dels processos d'acte organització” i, més recentment, al que s’ha denominat “química adaptativa”.

Jean-Marie Lehn és autor de més de 850 publicacions, membre de diverses acadèmies i institucions científiques i ha rebut nombrosos premis i distincions.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464