Saltar apartados

El Consell de Govern de la UA aprova concedir la Medalla d'Or a Francisco Javier Sogorb Guerra

Alacant, 29 de juny de 2011

La sessió d'avui també ha acordat nomenar doctor honoris causa l'historiador de la ciutat de l'Havana

El Consell de Govern de la Universitat d'Alacant ha decidit aquest matí concedir la Medalla d'Or de la institució a Francisco Javier Sogorb Guerra, gerent de l'Institut Valencià de l'Habitatge (IVVSA). Així mateix, ha quedat aprovat pel Consell el nomenament d'Eusebio Leal Spengler, historiador de la ciutat de l'Havana (Cuba), com a doctor honoris causa per la Universitat d'Alacant.

La Universitat d'Alacant atorgarà la Medalla d'Or a Sogorb en reconeixement per la seua estreta col·laboració i suport a la UA per a la gestió i elaboració d'un pla especial de reserva de sòl rotacional públic, ja aprovat, destinat al desenvolupament del Parc Científic d'Alacant impulsat per la Universitat d'Alacant.

Així mateix, ha quedat aprovat el nomenament com a doctor honoris causa d'Eusebio Leal, per la seua estreta vinculació amb la UA a través de l'Oficina del Historiador a l'Havana, la qual cosa va facilitar la posada en marxa del Projecte Havana de la UA en 1996. El desenvolupament del Projecte Havana ha possibilitat que la Universitat d'Alacant siga la universitat espanyola amb la més vinculació amb universitats cubanes.

 

Breu currículum de Javier Sogorb Guerra

Alacant, 30 d'abril de 1961. Llicenciat en Dret. Especialista en Urbanisme per la Universitat d'Alacant. Entre 1982 i 1995 va desenvolupar diferents funcions en el Servei Territorial d'Urbanisme d'Alacant de la COPUT, entre altres la de cap territorial i secretari de la Comissió Territorial d'Urbanisme d'Alacant.

Des de 2007 fins a l'actualitat exerceix el càrrec de gerent de l'Institut Valencià d'Habitatge SA. En representació de l'IVVSA, és conseller assessor de diferents mercantils públiques i empreses mixtes i membre del Consell Assessor d'Habitatge de la Conselleria de Medi Ambient, Aigua, Urbanisme i Habitatge.

Ha participat en el llibre Derecho urbanístico de la Comunitat Valenciana.

 

Breu currículum d'Eusebio Leal Spengler

L'Havana, 11 de setembre de 1942. Doctor en Ciències Històriques per la Universitat de l'Havana. Màster en Estudis sobre Amèrica Llatina, el Carib i Cuba. Especialista en Ciències Arqueològiques. Ha cursat estudis de postgrau a Itàlia sobre restauració de centres històrics per beca conferida pel Ministeri de Relacions Exteriors de la República Italiana. Diputat a l'Assemblea Nacional del Poder Popular en la IV, V i VI Legislatura. Ambaixador de Bona Voluntat de l'Organització de les Nacions Unides. En 1967 va ser designat director del Museu de la Ciutat de l'Havana. Historiador de la ciutat de l'Havana. És president de la Comissió Nacional de Monuments, president del Comitè Cubà de l'ICOM i president d'honor del Comitè Cubà de l'ICOMOS; degà de la Facultat del Col·legi Universitari San Jerónimo de l'Havana. Ha escrit assajos, pròlegs i articles sobre història de Cuba i a l'estranger.

 

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464