Saltar apartados

Les persones majors exigeixen en la UA la regulació legal dels seus estudis per a la seua plena integració en la Universitat

Alacant, 30 de juny de 2011

Encara que sense caràcter “profesionalizante”, demanen el reconeixement social i acadèmic dels Programes de Majors per la seua importància “per a la democratització del coneixement i la promoció de l'envelliment actiu”

“La falta de regulació jurídica dels programes formatius dirigits a majors de 50 anys ha incidit negativament en la seua plena integració en la universitat”. Aquesta és una de les conclusions de l'IV Congrés Iberoamericà d'Universitats per a Majors que s'ha clausurat aquest matí en la Universitat d'Alacant. Segons la Secretària del Congrés i directora de Programes de Formació Universitària per a Majors de la Universitat de Burgos, Carmen Palmero, “la formació universitària de les persones majors en aquests moments exhibeix suficients caràcters socials, pedagògics i jurídics d'imperatividad, coercibilidad i generalitat”, per la qual cosa demanen “una regulació legal amb caràcter d'urgència”.

Entre les raons que s'addueixen i que han sigut exposades en forma de conclusions durant la sessió de clausura, han destacat que els PUMs, programes universitaris de majors, “han aconseguit democratitzar el coneixement, promoure l'envelliment actiu i millorar l'autonomia personal, els nivells de participació i la qualitat de les persones majors”. Per això demanen un “reconeixement social i acadèmic, encara que no profesionalizante” d'aquests programes, ja que “permeten solucionar el problema de la no visibilitat dels majors en la societat” i contribueixen “a la creació d'una societat inclusiva, intergeneracional i per a totes les edats”, han assegurat.

Després de la lectura de les conclusions, s'ha procedit a l'acte de graduació i imposició de beques als 58 titulats sènior del curs acadèmic 2010-2011.

Tant les conclusions íntegres del Congrés com les sessions d'inauguració i clausura i els panells institucionals es penjaran íntegrament en la pàgina web del Congrés i s'editaran en un volum que completarà a les actes ja publicades.

 

Per a més informació

En la imatge, un grup de diplomats sènior posa al costat de la Vicerectora d'Extensió Universitària, Josefina Bueno, després de rebre la seua beca i diploma de graduat.

 

majors

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464