Saltar apartados

La Universitat d'Alacant introdueix als interessats en "el fascinant món de la robòtica"

Alacant, 6 de juny de 2011

La Universitat d'Alacant ensenyarà a construir i programar robots mitjançant un taller prà ctic i sense necessitat de coneixements especialitzats previs. Aquest curs, que va tenir una primera edició fa cinc mesos, tindrà una durada d'una setmana, es desenvoluparà al juliol i està enfocat a aprendre durant el seu transcurs temes relacionats amb l'electrònica, la robòtica i la programació de microcontroladors.

No és necessari saber d'aquests temes per a inscriure's, ja que començarà des d'un nivell bà sic. El taller es desenvoluparà sota el títol "Construeix i programa el teu propi robot" i pretén introduir a aquells alumnes interessats en el fascinant món de la robòtica, segons indiquen els seus organitzadors, el grup d'Automà tica, Robòtica i Visió Artificial del departament de Física, Enginyeria de Sistemes i Teoria del Senyal, en col·laboració amb el mà ster universitari en Automà tica i Robòtica. A més, ofereix la possibilitat de participar en un concurs de robots que se celebrarà al començament de l'any pròxim amb motiu de la setmana cultural de l'Escola Politècnica de la UA.

En la primera part del curs es coneixerà l'estructura a construir, s'aprendran conceptes bà sics d'electrònica i com soldar i muntar components electrònics. En la segona part, una vegada construït, es programarà el robot.

Els organitzadors indiquen que aquest curs, a part de ser divertit, posa en contacte a l'alumne amb la informà tica industrial, "cada vegada més necessà ria, ja que les empreses requereixen, cada dia més, informà tics formats en aquest à mbit, amb coneixements sobre programació de microcontroladors, automatització i robòtica".

El taller, que se celebrarà entre els dies 22 i 27 de juliol, emprarà el "skybot", un robot mòbil que es desplaça mitjançant dues rodes motrius i està dotat de sensors per a reaccionar davant estímuls del mitjà , pensat per a principiants però que "no és un joguet". La seua electrònica és la mateixa empleada en robots més avançats tant comercials com d'investigació. Per açò, a partir d'aquest robot és molt fà cil desenvolupar altres més complexos.

Imatges del concurs després de finalitzar l'anterior edició de l'en la Setmana Cultural de l'EPSÂ

Â

Â

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464