Saltar apartados

La Universitat d'Alacant investirà dos nous doctors honoris causa en l'Acte de Clausura del Curs Acadèmic

Alacant, 8 de juny de 2011

 

La cerimònia es retransmetrà en directe des de l’adreça següent:

https://zebra.cpd.ua.es/paraninfo

 

Per primera vegada l’acte acollirà el lliurament dels Premis a l’Excel·lència Docent

Divendres que ve, 10 de juny, la Universitat d’Alacant celebrarà l’Acte de Clausura del curs acadèmic 2010/2011, a les 12.00 hores al Paranimf, amb la investidura de dos nous doctors honoris causa: els professors Deborah Duen Ling Chung i Alan Loddon Yuille, tots dos a proposta de l’Escola Politècnica Superior.

Luis García Andión i Pedro Garcés Terradillos, professors del Departament d’Enginyeria de la Construcció, Obres Públiques i Infraestructura Urbana, exerciran de padrins de Deborah Duen Ling Chung i el professor del Departament de Ciència de la Computació i Intel·ligència Artificial Francisco Escolano Ruiz apadrinarà Alan Loddon Yuille.

L’Acte estarà presidit pel rector, Ignacio Jiménez Raneda, que oferirà el discurs de clausura, i tindrà la presència de M. Amparo Camarero, secretària autonòmica d’Universitat i Ciència de la Conselleria d’Educació.

Enguany, la Universitat d’Alacant investirà també en la clausura 129 nous doctors del curs 2009/2010 i, per primera vegada, es lliuraran els Premis a l’Excel·lència Docent que concedeix el Ple del Consell Social de la UA.

El Jurat dels premis va decidir reconèixer la labor docent de Walenka Arévalo Caballero, Augusto Beléndez Vázquez, M. Dolores de Juan Vigaray, Antonio Giner Gomis, Vicente Hernandis Martínez i Beatriz Aracil Varón (corresponents a 2009) i Salvador Ivorra Chorro, Asunción Lledó Carreres, María Martínez Lirola i Juan Luis Nicolau Gonzálbez (corresponents a 2010).

 

Breu currículum dels doctors honoris causa

 

DEBORAH D.L. CHUNG

Interessos científics: interès científic i de l’enginyeria en Ciència de Materials, enginyeria mecànica (amortiment vibratori, gestió d’energia tèrmica, materials intel·ligents i compòsits), enginyeria elèctrica (empaquetament electrònic, sensors), enginyeria civil (formigó, sostenibilitat) i enginyeria química (bateries, carbó activat, membranes filtrants). Tot això associat amb investigació multidisciplinària, aplicacions pràctiques i desenvolupament de nous materials.

Nomenaments acadèmics: University at Buffalo, The State University of New York, professor of Mechanical and Aerospace Engineering, 1986-present.

 

ALAN YUILLE

Alan Yuille es va graduar en matemàtiques en la Universitat de Cambridge el 1976. Va fer el doctorat en física teòrica sota la direcció del professor Stephen W. Hawking, doctorat que finalitza el 1981. Des de 1982 fins a 1988 és científic titular del Laboratori d’Intel·ligència Artificial de l’Institut de Tecnologia de Massachusetts (MIT). En el mateix període també és científic titular de la Divisió de Ciències Aplicades de la Universitat de Harvard, i exerceix també com a professor ajudant i, més tard, com a professor titular fins a 1996. A continuació es trasllada a l’Smith-Kettlewell Eye Research Institute de Sant Francisco ja com a científic sènior, on va estar fins a 2002. En aquest any inicia una nova etapa, ja com a catedràtic, en la Universitat de Califòrnia, Los Angeles (UCLA), concretament en els Departaments d’Estadística i de Psicologia, i ja el 2007 en el Departament d’Informàtica (Computer Science). Recentment també és catedràtic en el Departament de Psiquiatria de UCLA. És codirector dels següents centres d’investigació d’aquesta Universitat: Centre d’Imatge i Ciències de la Visió, Centre Staglin de Neurociència Cognitiva i Centre de Biologia Computacional. La seua investigació s’ha centrat en el desenvolupament de models computacionals per a la visió, el desenvolupament de models matemàtics que expliquen la cognició, la intel·ligència artificial i les xarxes neurals, camps en els quals actualment és una referència mundial.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464