Saltar apartados

La Universitat d'Alacant rastreja en Al-Ándalus les arrels de les metròpolis contemporànies

Al_andalus

Alacant, 9 de juny de 2011

Per a entendre el caràcter de les metròpolis contemporànies cal cercar en els medievals temps d'Al-Ándalus. Així ho creu un grup internacional de treball del que formen part juntament amb la Universitat d'Alacant centres universitaris de Milà i Nova York, i que la setmana pròxima es reuneix en el campus alacantí.

Al-Ándalus, nom que van donar els àrabs a la península ibèrica, a la qual van impregnar durant segles de la seua cultura, pot ensenyar molt sobre l'essència i la identitat de la ciutat històrica i la constància de la seua influència en el caràcter de la urbs contemporània. Est serà el contingut d'un taller internacional sobre planificació i conservació de dues setmanes de durada que es desenvoluparà en diferents ciutats de la geografia espanyola. A Alacant se celebrarà durant els pròxims dies 13, 14 i 15 de juny.

Per part de la UA està organitzat pel grup científic Aedificatio, que té com a objectiu general investigar en l'àmbit de l'edificació i transferir els resultats a la societat. L'esdeveniment està organitzat també per la Universitat Politècnica de Milà, l'Hunter College de la Universitat de la Ciutat de Nova York i la Universitat de Granada. Per part de la UA és coordinador d'aquest taller el professor de Construccions Arquitectòniques Antonio Jiménez. Comptarà amb l'assistència del vicepresident de la Comissió de Patrimoni de l'Ajuntament de Nova York.

Els objectius d'aquesta trobada, denominat International Planning, Preservation Workshop: Al-Ándalus, inclouen els de analitzar la història de la ciutat en el seu context contemporani i els processos de la seua formació, així com la seua contribució a la la identitat cultural de la ciutat i la seua regió i els costums i tradicions dels seus habitants, i també descobrir l'essència dels centres històrics de les ciutats i la seua extensió a la perifèria.

Per la seua banda, el grup Aedificatio segueix quatre línies d'investigació: gestió de l'edificació, gestió del patrimoni, formació i educació i internacionalització de l'edificació.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464