Saltar apartados

La nova edició d'Infotógrafos de la UA comptarà amb el prestigiós fotògraf Rafael Navarro

Involucion

Alacant, 1 de juny de 2012

De forma paral·lela al seminari, l'Associació Escriptors de Llums inaugurarà una exposició col·lectiva amb obres dels seus socis

Els dies 5, 7, 11 i 12 de juny, la ciutat d'Alacant té una nova cita amb la fotografia. Per tercer any consecutiu, la Universitat d'Alacant presenta el seminari Infotógrafos que, en aquesta edició, comptarà amb la presència de rellevants fotògrafs com Rafael Navarro, Germán Gómez, Pepe Soto i Carlos Balsalobre.

Durant aquest fòrum sobre fotografia, organitzat per l'Associació Escriptors de Llums de la Universitat d'Alacant (ELUA) en col·laboració de la Seu Ciutat d'Alacant, els ponents parlaran dels seus treballs d'una forma personal i amb un diàleg obert al públic assistent.

%u201CSens dubte una cita imprescindible per als afeccionats de la fotografia amb la qual volem seguir creant cultura audiovisual en la ciutat d'Alacant%u201D, destaca Javier Serrano, coordinador d'Infotógrafos III.

Ponències

Rafael Navarro (Saragossa, 1940), que celebrarà la seua conferència l'11 de juny, forma ja parteix de la història de la fotografia espanyola i és un dels noms fonamentals per a comprendre l'evolució d'aquest art en el nostre país. La seua obra, forma part de fons rellevants com la Bibliothèque Nationale de France, la Maison Européenne de la Photographie de Paris, els museus d'Art Contemporani de Brussel·les, Mèxic, Buenos Aires o Japó, així com les col·leccions de la Fundació Pilar i Joan Miró, l'IVAM o el Museu Nacional Centre d'Art Regna Sofia.

Un altre dels participants en Infotógrafos és Germán Gómez, un dels joves talents guardonat amb premis de reconegut prestigi com a Fotògraf Revelació PhotoEspaña'08. Gómez oferirà la xarrada %u2018El retrat en la meua obra', amb un marcat caràcter autobiogràfic, el 12 de juny.

Fotògrafs alacantins

A més, els alacantins Pepe Soto, exdirector de les delegacions alacantines dels diaris El Mundo i Les Províncies, i Carlos Balsalobre, membre de la Federation Internationale de l'Art Photographique (FIAP), oferiran les claus del periodisme gràfic i el treball de la fotografia d'autor, respectivament.

Exposició col·lectiva

Com a complement al seminari, l'Associació d'Escriptors de Llums de la UA inaugurarà una exposició col·lectiva de diverses temàtiques amb obra dels seus socis en blanc i negre, digital i analògic. La mostra s'inaugurarà el 4 de juny, a les 20.15 hores, en la Seu Ciutat d'Alacant.

Consulta el programa d'Infotógrafos III

L'assistència és gratuïta i amb títol acreditatiu prèvia inscripció en la Seu Ciutat d'Alacant (Ramón y Cajal, 4. Tlf. 965 14 53 33, email: seu.alacant@ua.es)

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464