Saltar apartados

El Grupo Humanismo-Europa de la UA entrega el III Premio Juan Andrés de Ensayo e Investigación en Ciencias Humanas a José Luis Villacañas

 

Premi_Juan_Andres

Alacant, 12 de juny de 2012

L'III Premi Juan Andrés d'Assaig i Investigació en Ciències Humanes ha recaigut en l'obra de José Luis Villacañas Berlanga titulada Dificultats amb la Il·lustració. En ella el seu autor examina els fonaments i l'actual evolució problemàtica de les idees il·lustrades i avança notablement en la resposta actual a un dels plantejaments majors del pensament europeu de les últimes dècades. El professor José Luis Villacañas Berlanga és actualment catedràtic d'Història de la Filosofia Espanyola en la Universitat Complutense de Madrid i en 2003 ocupava la càtedra de Filosofia Moral en la Universitat de Múrcia. De formació kantiana, Villlacañas és un gran estudiós de la filosofia alemanya i del pensament polític europeu. A més, és autor d'una trentena de llibres, entre els quals predomina l'Idealisme alemany. Com a constructor i gestor cultural, el premiat ha fet dues aportacions molt importants que són la creació de la Biblioteca Valenciana de San Miguel dels Reis, sent director general del Llibre de la Generalitat Valenciana (1999-2003) i la creació i adreça de la Biblioteca digital Saavedra Fajardo de Pensament Polític Hispànic. La fallada de la III edició del Premi Juan Andrés d'Assaig i Investigació en Ciències Humanes va tenir lloc el passat 10 de maig. El Certamen premia a aquells assajos que siguen originals per l'objecte, pel mètode, o per ambdues coses.

El guardó, que concedeix el Grup d'Investigació Humanisme-Europa de la Facultat de Filosofia i Lletres de la UA, li serà lliurat en l'acte que té lloc el dijous 14 de juny de 2012, a partir de les 12.30 hores en el Centre Cultural Bancaixa, situat en el número 4 de la Rambla de Méndez Núñez d'Alacant. El lliurament del premi i la seua presentació, es completarà amb la presentació pública de l'edició de l'obra guanyadora de l'any passat, l'autor del qual va ser Javier Portús.

Intervenen en l'acte el degà de la Facultat de Filosofia i Lletres, Jorge Olcina, el professor de la Universitat Cardenal Herrera, Miguel Català, Javier Portús, cap del departament de Pintura Barroca del Museu del Prado i guanyador de l'II Premi Juan Andrés d'Assaig i Investigació en Ciències Humanes i el catedràtic i director del Grup d'Investigació Humanisme-Europa de la UA, Pedro Aullón d'Haro.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464