Saltar apartados

La consellera d'Educació clausura els cursos de les Càtedres d'empresa Familiar de la UA i la UMH

Clausura_catedra_Empresa_Familiar1

Alacant, 13 de juny de 2012

L'acte ha estat presidit pels rectors de les dues universitats

Un centenar d'alumnes i una desena d'empresaris han rebut els diplomes acreditatius de les Càtedres Empresa Familiar de les Universitats d'Alacant i Miguel Hernández d'Elx. Ha sigut durant l'acte conjunt de clausura dels cursos que imparteixen ambdues càtedres, que s'ha celebrat aquest matí en la Universitat d'Alacant amb la presència de la consellera d'Educació, Formació i Ocupació, María José Catalá i els rectors de la Universitat d'Alacant, Manuel Palomar i Miguel Hernández, Jesús Tadeo Pastor. Han participat també el president de l'Associació de l'Empresa Familiar, Francisco Gómez Andreu i els directors d'ambdues càtedres, Fernando Olivares, de la UA i Marcos Requena, per la UMH.

Tots els intervinents han coincidit a destacar la important labor desenvolupada per ambdues Càtedres, "imprescindibles per a entendre el teixit empresarial de la Comunitat Valenciana", segons ha apuntat la Consellera, que ha assenyalat que en l'actualitat, "el major potencial d'ocupació està en les empreses familiars". María José Catalá ha insistit en el "tarannà emprenedor" que caracteritza a la comunitat i ha convergit amb els rectors en la importància de l'intercanvi de sinergies entre el món empresarial i l'acadèmic. "El millor servei públic que existeix és la formació", ha declarat, per la qual cosa "vull donar l'enhorabona als empresaris per acostar-se al coneixement que impliquen les universitats i a aquestes- va afirmar- per acostar-se a la realitat de les empreses", a les seues preocupacions, les seues necessitats i les seues formes de funcionar.

Per la seua banda, el president de l'Obra Social de la CAM, Bernardo Chuliá, que intervenia en nom dels patrocinadors d'ambdues càtedres, ha elogiat la labor desenvolupada per les mateixes i el paper fonamental que tenen "per a la professionalització de les empreses familiars, pilars essencials per a l'actual situació econòmica". Tant els rectors com el president de l'Associació de l'Empresa Familiar han insistit en la importància de continuar amb activitats d'aquest tipus que formen als professionals del futur amb un tarannà emprenedor i optimista, però pròxim a la realitat social i empresarial.

La celebració, la primera a què assistix Manuel Palomar en qualitat de rector, ha comptat amb la presència de representants de les empreses i institucions patrocinadores, com el responsable de Relacions Externes de Mercadona per a la província d'Alacant, Luis Consuegra, el president d'Ecisa, Manuel Peláez, i altres personalitats del món acadèmic i empresarial.

Clausura_catedra_Empresa_Familiar2

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464