Saltar apartados

La UA analitza els impactes mediambientals i els beneficis de les plantes de la comarca a Villena i Benissa

 

Licors

Alacant, 15 de juny de 2012

Cursos d'Estiu en Seus Universitàries

Gestionar de manera correcta els recursos naturals del territori i descobrir les aplicacions de la flora mediterrània en la tradició cultural, són els objectius de dos dels Cursos d'Estiu oferits per la Universitat d'Alacant en la Seu de Villena i Benissa, respectivament.

De l'11 al 13 de juliol, a Benissa, Plantes útils en les comarques centrals valencianes, tractarà els usos i aplicacions de la flora mediterrània en la tradició cultural (licors, tints, remeis medicinals, aliments...). A més, a través d'ús del GPS, es localitzaran espècies restringides pròpies de la comarca i s'aprofundirà en aspectes com l'agricultura ecològica com a segell de qualitat local per a millorar la qualitat dels agricultors i així dinamitzar les economies rurals.

En l'aspecte pràctic, s'ha programat una excursió a la Serra de Bernia, a Altea, i el Montgó de Dénia en el qual es reconeixeran en camp diferents espècies naturals. Es tracta d'un curs enfocat a persones interessades en l'etnobotánica, professionals i estudiants de biologia i ciències ambientals.

Ecologia per a un municipi sostenible, que s'impartirà del 23 al 25 de juliol a Villena, introduirà la gestió ambiental basada en diferents projectes i àrees rellevants en la presa de decisió municipal sota la perspectiva ecològica.

Es pretén oferir a l'alumnat els arguments i les eines necessaris per a contribuir a la creació d'espais que responguen al benestar dels seus habitants, i a promocionar un enfocament crític que afavorisca l'anàlisi territorial sota criteris de sostenibilitat ambiental considerant paràmetres com la petjada ecològica.

Així, el curs consistirà a identificar, dissenyar, construir i mantenir els paisatges que donen el màxim benefici sense perdre la capacitat productiva dels sòls, l'aigua i les espècies autòctones. Es mostrarà el funcionament dels Sistemes d'Informació Geogràfica, i les possibilitats que ofereix el Laboratori de Cartografia Ambiental de la Universitat d'Alacant com a centre de recursos de suport a l'activitat professional de joves graduats en temes ambientals.

La matrícula ja està oberta i pot realitzar-se de forma presencial o per telèfon en el Centre Coordinador de Seus Universitàries (965 90 93 23). També a través de la web http://web.ua.es/es/seus/cursos-verano/matricula.html, on es pot trobar tota la informació dels cursos i de la resta de propostes formatives.

Els interessats a assistir als cursos de la Seu de Villena poden reservar nit en un alberg pel preu de 5 euros la nit. Places limitades. Informació i reserva telefònica en 965 90 93 23 / 966 15 08 48.

L'alumnat matriculat en cursos de Benissa té la possibilitat d'allotjar-se de forma gratuïta en l'alberg sempre que realitze la reserva en el moment de formalitzar la matrícula del curs.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464