Saltar apartados

La UA fa el tret d'eixida al Campionat del Món Universitari d'Orientació

 

Campionat_orientacion

Alacant, 14 de juny de 2012

Aquest matí, en una roda premsa, la Universitat d'Alacant ha presentat el 18è Campionat del Món Universitari d'Orientació, que tindrà lloc del 2 al 6 de juliol a Alacant, Sant Vicent del Raspeig, Tibi i Santa Pola.

El campionat ha sigut presentat a la Seu Universitària d'Alacant per Manuel Palomar, rector de la Universitat d'Alacant; Mateo Castelló, director general d'Esport de la Generalitat Valenciana; Mariano Postigo, regidor d'Esports de l'Ajuntament d'Alacant, i Víctor García, president de la Federació Espanyola d'Orientació. També hi han estat presents Carles Cortés, vicerector de Cultura, Esport i Política Lingüística, i Rafael García, director d'Esports de la UA.

Manuel Palomar ha afirmat que és un orgull comptar amb quatre alacantins en la Selecció Nacional d'Orientació i més encara que dos siguen alumnes de la Universitat d'Alacant. El rector ha dit que “estic molt compromès amb l'esport i vull que arribe a tota la comunitat universitària. A més, la UA té unes esplèndides instal·lacions que permeten acollir grans esdeveniments esportius que fan de motor econòmic i social.” En la mateixa línia Víctor García ha declarat que “la UA, és un referent nacional i internacional i ha fet un gran treball”.

El Campionat Mundial Universitari d'Orientació es convoca cada dos anys i forma part del programa que du a terme la Federació Internacional de l'Esport Universitari (FISU). Prop de 500 persones, entre esportistes i delegats, han confirmat la participació; vénen de 28 països: Austràlia, Àustria, Canadà, la Xina, Dinamarca, Estònia, Finlàndia, França, Alemanya, Hongria, Itàlia, Nova Zelanda, Noruega, Polònia. Eslovàquia, Espanya, Suècia, Suïssa, Ucraïna, els Estats Units, la República Txeca, Bulgària, Bèlgica, el Regne Unit, Irlanda, Japó, Rússia i Bielorússia.

La jornada inaugural tindrà lloc el dilluns 2 de juliol, a les 19.30 h, al parc Lo Torrent de Sant Vicent del Raspeig. El dimarts 3 de juliol es farà la competició de llarga distància al pantà de Tibi i el dimecres 4 la competició d’esprint al barri alacantí de la Santa Creu. El dijous la competició es traslladarà a la zona Gran Alacant de Santa Pola, per a competir en mitja distància, i el divendres 6 finalitzarà el campionat amb la competició de relleus a Santa Pola. La cerimònia de clausura tindrà lloc al paranimf de la Universitat.

L'organització compta amb el suport d'un equip de 150 voluntaris, majoritàriament estudiants de la UA. L'hàbitat escollit per a aquest campionat és el bosc mediterrani, on la vegetació predominant és la que millor suporta l'aridesa estival. Simultàniament al campionat, es durà a terme un programa d'investigació entre el Consell Superior d'Esports i la Universitat d'Alacant, els objectius principals del qual són conèixer el perfil sociològic del participant, identificar els hàbits de salut dels universitaris participants, descobrir el perfil antropomètric i els aspectes del rendiment d'aquests participants i diferenciar-los entre modalitat esportiva. També es pretén analitzar els indicadors de risc cardiovascular dels participants, a través de la presa de tensió arterial i anàlisis sanguínies.

L'esport de l'orientació

L'esport d'orientació té com a finalitat trobar uns punts determinats en un terreny concret, amb un mapa i una brúixola com a úniques eines. Generalment es programen carreres de camp a través, encara que n’hi ha altres modalitats. La carrera és individual i cronometrada i els participants han de recórrer en l'ordre adequat diferents punts de control marcats al mapa que se'ls facilita en eixir. Els competidors inicien la carrera en intervals de temps i cada corredor fa la seua pròpia ruta per a transitar entre els controls, utilitzant diferents mètodes de navegació.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464