Saltar apartados

Twitter i les noves tecnologies sorprenen en la Universitat d'Alacant als examinands en el primer examen del PAU

Alacant, 12 de juny de 2012

"La Secta", títol de l'article que Carmen Rigalt escrivia en el diari El Mundo el passat 21 de març de 2012, ha sigut la base per a realitzar la primera de les proves a superar per l'alumnat matriculat en les Proves d'Accés a la Universitat (Selectivitat), l'examen de Castellà: Llengua i Literatura II. A les 9.30 hores d'aquest dimarts 12 de juny, la Universitat d'Alacant ha iniciat les Proves d'Accés a la Universitat per als 3.535 matriculats. Enrique Herrero, director del Secretariat d'Accés del Vicerectorat d'Estudiants ha informat que la jornada s'està desenvolupant sense incidències.

El text de la periodista fa un repàs als canvis esdevinguts en els últims 40 anys entorn de les noves tecnologies, en l'inici de les quals aclareix <<La vida és més virtual que real>>. MS-DOS, PC, Windows 95, Twitter i les xarxes socials són esmicolades per Rigalt, qui descriu els diferents tipus d'usuaris de Twitter possibles. El Mundo, torna a ser el diari del que s'extrau l'article per al comentari crític de text per a les Proves d'Accés a la Universitat d'Alacant. En el PAU de juny de 2011 va ser "Torrent i la classe política" (15 de març de 2011), escrit per Lucía Méndez, l'article escollit per al comentari de text.

La segona matèria de la qual s'han examinat els matriculats al PAU durant el matí d'avui dimarts ha sigut Història d'Espanya o, en el seu lloc, l'opció d'Història la Filosofia. La prova d'Història d'Espanya tocava els temes de la Corona i el Rei i de la Democràcia i el colp d'estat. L'examen permetia triar entre la Primera Opció o la Segona Opció. En la Primera Opció es demanava respondre, entre altres coses, a qüestions com la "Llei Sàlica" i el "Absolutisme" , per al que es recolzava en dos documents: un d'aquests és la Pragmàtica Sanció de 29 de març de 1829 publicant la llei de 1789 restablint la llei de Partides sobre la successió de la Corona, i l'altre la Declaració del rei Fernando VII llegida davant les autoritats del Regne, convocades per a açò, sobre la successió de la Corona (31 de desembre de 1832). Aquells que han escollit la Segona Opció havien d'explicar conceptes com a "colp d'estat" i "referèndum" sobre la base de dos textos: la disposició del Capità general Miláns del Bosch a València el 23 de febrer de 1981, i el missatge de Juan Carlos I en la matinada del 24 de febrer de 1981.

Historia la Filosofia ha provat el coneixement dels examinands amb un text extret de la República de Plató i un altre de Sobre la felicitat de Sèneca, com a Primera Opció a escollir, mentre que la Segona Opció donada per a respondre optava per qüestions entorn de Kant i el seu "Pròleg de la segona edició de la Crítica de la raó pura" i a Professió de fe del vicari saboyano, de Jean-Jacques Rousseau.

Els exàmens continuen durant aquesta vesprada i els dies 13 i 14 de juny de 2012 en els onze tribunals examinadors habilitats, dos d'ells a Alcoi els altres nou en el campus de la UA de Sant Vicent del Raspeig.

Els resultats de les proves es publicaran el dijous 21 de juny. La consulta de notes, processos de reclamació i segona revisió es podran realitzar a través del portal de l'alumne situat en la següent adreça web

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464