Saltar apartados

El famós cuiner Andoni Luis Aduriz impartirà la lliçó magistral en la Graduació de Nutrició i Dietètica de la Universitat d'Alacant

 

Andoni_Luis_Aduriz

 

Alacant, 21 de juny de 2012

95 estudiants han finalitzat aquest curs els estudis en aquesta titulació

El reconegut cuiner Andoni Luis Aduriz acudirà dimarts que ve 26 de juny a la Universitat d'Alacant, per a impartir la lliçó magistral de l'Acte de Graduació de Nutrició i Dietètica de la Universitat d'Alacant. La Facultat de Ciències de la Salut graduarà a 95 estudiants que han finalitzat els seus estudis aquest curs acadèmic i arreplegaran les seues diplomes en el Saló d'Actes de l'Aulari II a les 18:00 h, en un acte presidit per la vicerectora d'Estudiants, Nuria Vaig granar, per la degana de la Facultat, Ana Laguna i per la presidenta del Col·legi Oficial de Dietistes i Nutricionistes de la Comunitat Valenciana, Ana Palau Ferrer.

La Facultat de Ciències de la Salut farà lliurarà d'una placa commemorativa als restaurants que col·laboren habitualment amb la Facultat en la formació i pràctiques de l'alumnat de Nutrició i Dietètica i, a més, reconeixeran la labor de l'Associació "Cuina i Tertúlia" amb el lliurament d'una placa que arreplegarà la seua presidenta Mª Carmen Vélez.

 

Andoni Luis Aduriz

Donostia, 13 de juny de 1971.

Va estudiar cuina quasi per casualitat. Als 14 anys la seua mare ho va apuntar a classes de cuina. Va començar a llegir, a documentar-se i a lluitar per a estar amb els millors. Va passar per les cuines de Ramón Roteta, Neichel, Arzak, Zuberoa i Akelarre. Va arribar al Bulli quan pocs coneixien a Ferran i juntament amb Bixente, va estrenar el taller de R+D. Allí va aprendre que els valors sempre són més importants que els diners.

Dos anys després va tornar a casa per a ser cap de cuina en Martín Berasategui. El primer mes va fer 25 plats. Tal era la necessitat que tenia d'expressar-se en el seu propi llenguatge que 12 mesos després, als 26 anys, va decidir obrir un restaurant.

A poc a poc, i gràcies a la labor d'un gran equip, ha traslladat la seua forma de veure el món a una experiència gastronòmica. Potser per la curiositat que li produeix "tot els relacionat amb el desenvolupament de les qualitats humanes", Mugaritz ha traspassat les fronteres de la cuina i s'ha embarcat en projectes amb altres disciplines com la ciència, la dansa, el teatre, la música o el cinema.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464