Saltar apartados

L'educació a debat en els Cursos d'Estiu de la Universitat d'Alacant

 

Cursos_estiu12

Alacant, 21 de juny de 2012

Les Seus de Villena i la Nucia analitzen les necessitats educacionals en infantil, educació física i entre els centres docents i la societat

La Universitat d'Alacant abordarà, dins dels Cursos d'Estiu 2012, diverses trobades en els quals es debatran les necessitats de l'educació. Així, els dies 17 i 18 de juliol, la Seu de la Nucia acull el curs Proposades Metodològiques i Necessitats Educatives en l'Educació Infantil, en el qual s'analitzaran aspectes com: les necessitats educatives de l'alumnat a nivell de discapacitat, llenguatge oral i escrit, el llenguatge musical i del cos, la pràctica psicomotriu i les noves perspectives d'una educació positiva i emocional en les aules, així com la inclusió dels recursos tecnològics com a eina d'aprenentatge en aquesta etapa.

Per a açò, es comptarà amb especialistes de diferents universitats i àrees entre els quals destaca Raquel Ayuda Pascual, de l'equip Lletreja de Madrid, un dels organismes de referència, a nivell nacional, en el diagnòstic de l'autisme i la síndrome d'asperger. A més, es realitzarà una visita pràctica a l'Escola Municipal Infantil el Bressol de la Nucia, que des de fa diversos anys col·labora en el disseny d'aquestes propostes formatives.

Aquest curs, consolidat des de fa diversos anys, posa a la disposició dels matriculats servei gratuït de transport des de la Universitat d'Alacant (parada de l'Aulari I, al costat de l'eixida de l'autovia) fins a la Nucia. Les places estaran limitades a la capacitat d'un autobús i s'adjudicaran per ordre de reserva.

En la Seu de Villena

D'altra banda, des de la Seu de Villena, s'ofereixen els cursos Eines per a l'Educació Física del Segle XXI, del 17 al 19 de juliol, i Ciutat Educadora, Innovació en la Sinergia entre Centres Educatius, Administracions Públiques i el Territori, del 23 al 25 del mateix mes.

El primer d'ells, organitzat juntament amb l'Associació de Professors d'Educació Física (Profesport), planteja nous reptes als docents d'aquesta assignatura en primària i secundària a partir de continguts nous en educació integral de l'alumne, coeducació i recursos en internet.

A més, estudiarà la millora i ampliació de la capacitat tàctica de l'alumne i comprensió de la dinàmica del joc en esports col·lectius, així com la formació específica en activitats tradicionals (orientació, pilota valenciana, balls i danses, i esports de lluita), amb la finalitat de motivar de forma més eficient a l'alumnat i educar en valors tals com el companyerisme, el respecte i el treball en equip.

Finalment, ciutat educadora oferirà la possibilitat d'interacció entre actors diversos i entre els múltiples nivells que abasta el treball de les organitzacions públiques i privades amb la ciutadania. L'educació al llarg de tota una vida, la ciutat educadora com a oportunitat per a la Responsabilitat Social Universitària i l'educació ambiental seran alguns dels espais de debat que es generaran.

Cal destacar la participació Francesco Tonucci, pensador, psicopedagogo i dibuixant italià, els treballs del qual sobre el paper dels xiquets en l'ecosistema urbà gaudeixen de reconegut prestigi internacional.

La matrícula ja està oberta i pot realitzar-se de forma presencial o per telèfon en el Centre Coordinador de Seus Universitàries (965 90 93 23). També a través de la web http://web.ua.es/es/seus/cursos-verano/matricula.html, on es pot trobar tota la informació dels cursos i de la resta de propostes formatives.

Els interessats a assistir als cursos de la Seu de Villena poden reservar nit en un alberg pel preu de 5 euros la nit. Places limitades. Informació i reserva telefònica en 965 90 93 23 / 966 15 08 48.

 

Més informació sobre el dibuixant i psicopedagogo Francesco Tonucci en aquest vídeo

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464