Saltar apartados

La fotografia aplicada a qüestions didàctiques en els Cursos d'Estiu de la UALa fotografia aplicada a qüestions didàctiques en els Cursos d'Estiu de la UA

 

Logo_CursosVerano_2012

 

Alacant, 19 de juny de 2012

La Seu de la Nucia i la Seu de Villena aposten per la cultura de la imatge en dues dels seus tallers

Aprofitar les possibilitats didàctiques de la imatge dins de l'aula és l'objectiu del Curs d'Estiu Fotografia Digital Educativa i Web 2.0, oferit per la Universitat d'Alacant en la Seu de la Nucia del 16 al 19 de juliol. Una trobada en el qual els participants s'iniciaran en els conceptes bàsics de la càmera i es treballarà amb recursos existents en la Web 2.0 referits a l'edició i presentació de la imatge digital, així com qüestions didàctiques d'interès acadèmic.

Sota una perspectiva totalment pràctica, s'abordarà la captura, edició i utilització en Internet de la imatge digital, així com totes les tàctiques de la càmera per a la presa de fotografies amb la fi aprofitar-les per a treballs acadèmics, articles científics, projectes fi de carrera, tesis doctorals i el seu ús en l'aula.

Fotografia Digital Educativa i Web 2.0, està dirigit a estudiants, docents, professionals de la informació i la comunicació, i a totes aquelles persones interessades a introduir la imatge digital en la seua labor professional.

A més, del 16 al 20 de juliol, la Seu de Villena acull un altre taller de fotografia digital en el qual s'abordarà el funcionament de les càmeres i es desenvoluparà la visió de la captura d'instants, és a dir, saber seleccionar en un escenari que deu i que no ha d'incloure i comprendre la llum com a element d'expressió.

Durant cada sessió, dividida en dues parts (teòrica i pràctica), es faran exercicis de retrat, fotografia macro, naturalesa, composició, etc. i s'analitzarà l'obra de reconeguts autors.

D'altra banda, s'introduirà l'ús de l'HDR, una impressionant tècnica per a processar imatges que cerca abastar el major rang de nivells d'exposició en totes les zones, i del programa Photoshop, eina de retoc imprescindible per a un fotògraf. Durant el Taller de Fotografia Digital, també s'estudiaran les panoràmiques i diferents usos del flaix (sobre la càmera, separada, rebotat i combinació amb altres llums).

La matrícula ja està oberta i pot realitzar-se de forma presencial o per telèfon en el Centre Coordinador de Seus Universitàries (965 90 93 23). També a través de la web http://web.ua.es/es/seus/cursos-verano/matricula.html, on es pot trobar tota la informació dels cursos i de la resta de propostes formatives.

Els interessats a assistir als cursos de la Seu de Villena poden reservar nit en l'alberg pel preu de 5 euros la nit. Places limitades. Informació i reserva telefònica en 965 90 93 23 / 966 15 08 48.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464