Saltar apartados

Més de 350 persones participaran en el curs sobre Dret de Família de la Universitat d'Estiu Rafael Altamira

 

Alacant, 18 de juny de 2012

Analitzaran les novetats introduïdes per la Llei de Custòdia Compartida

Més de 350 persones participaran enguany en el curs sobre Dret de Família i ruptura parental de la Universitat d'Estiu Rafael Altamira, fruit de la col·laboració entre la Universitat d'Alacant i l'Il·lustre Col·legi d'Advocats d'Alacant (ICALI). Aquesta xifra bat el rècord de participació en la història de la Universitat d'Estiu Rafael Altamira, que enguany compleix la seua XI edició.

La UA ha renovat enguany per quart any la col·laboració amb ICALI, amb la celebració de dos cursos: 'El dret de família. La ruptura parental: mesures a adoptar. La cruïlla de la Llei Valenciana de Custòdia Compartida. La mediació' i la 'Responsabilitat Social des dels diferents àmbits'. Aquests cursos s'han realitzat conjuntament amb l'àrea de Formació d'ICALI, dirigida pel lletrat Ignacio Gally.

El primer dels cursos, que se celebrarà del 23 al 27 de juliol en el campus de la UA, ha superat les 350 matriculacions, batent el rècord de participació en els deu anys de funcionament de la Universitat d'Estiu Rafael Altamira.

Aquest programa serà inaugurat el 23 de juliol pel rector de la Universitat d'Alacant, Manuel Palomar, així com pel degà de l'ICALI, Fernando Candela, en un acte en el qual estaran presents el director acadèmic de la Universitat Rafael Altamira, José Ramón Belda, i les responsables del curs, Isabel Moltó, codirectora i lletrada d'ICALI, així com la professora de la UA, Verónica López, directora del curs.

També s'espera la presència de l'antiga degana de Dret i nova vicerectora d'Investigacion de la UA, Amparo Navarro.

Dirigit per Verónica López, professora de Dret de la UA, i codirigit per l'advocada, Isabel Moltó, el curs té un marcat caràcter interdisciplinari, i analitzarà tant el marc jurídic espanyol, com el comunitari i l'internacional, així com els canvis implantats en algunes comunitats autònomes. En aquest sentit, s'abordaran novetats normatives, com és el cas de la custòdia compartida, d'aplicació a la Comunitat Valenciana.

Resulta de vital importància per a advocats, jutges, notaris i altres operadors jurídics estar plenament informats i en directa col·laboració perquè les ruptures de les parelles, vinculades per matrimoni o no, es desenvolupen d'una manera harmònica i es determinen les seues conseqüències amb la menor controvèrsia i judicialización possibles.

I són a més aquests professionals els qui integren el 66% de les matrícules dels citats cursos, una mostra de l'atractiu que suposen les propostes formatives de la Universitat d'Estiu Rafael Altamira per a col·lectius en actiu.

En aquest sentit, es proposa un acostament a la mediació com a sistema alternatiu de solució de conflictes, l'eficàcia dels quals en els catalogats com a "conflictes familiars" es revela extraordinària, en la mesura en què permet a les parts aconseguir, per si mateixes, acords ajustats a les seues necessitats i adoptats en benefici i interès dels menors, una disciplina, fins a dates recents poc coneguda i valorada, malgrat els seus innegables avantatges.

Entre les ponències més destacades del curs, es troba fòrum obert sobre 'La nova situació creada per la Llei Valenciana de Custòdia Compartida', que se celebrarà el dia 24, o la 'La Mediació Familiar com a Sistema Alternatiu de Resolució de Conflictes. Eficàcia dels Acords de Mediació. El paper de l'advocat de part en assumptes derivats a Mediació', que s'impartirà el dia 25 de juliol.

Responsabilitat social

Igualment, prop de 250 persones participaran en la Responsabilitat Social des dels diferents àmbits. Impartit per professors de la UA i professionals de l'Il·lustre Col·legi d'Advocats d'Alacant (ICALI), entre altres institucions, l'objectiu principal d'aquest curs és donar una panoràmica àmplia de la responsabilitat civil en les seues diferents manifestacions.

¿Què fer quan tenim alguna queixa com a consumidor sobre telefonia mòbil o sobre proveïdors d'Internet?, ¿i si caem pel carrer pel mal estat de la via, o un quitamiedos ens agreuja un accident de trànsit?, ¿quina responsabilitat té un metge que ha realitzat un implant i pròtesi si després resulten defectuosos? Aquestes preguntes, molt comunes avui dia, es plantejaran el 19 i 20 de juliol en aquest curs dirigit per la catedràtica I.O.. Departament de Dret del Treball i de la Seguretat Social, Nancy Sirvent i codirigit per Ignacio Gally, responsable de Formació de l'ICALI.

La majoria de la ciutadania no sap què fer en moltes situacions del dia a dia i manquen de recursos o coneixements per a conèixer els seus drets i exercir-los, i també per a fer front a les seues obligacions.

Aquest curs podrà buidar incògnites i aclarir conceptes, tant per al públic en general, com para professionals o estudiants d'últims cursos d'especialitats amb les ciències socials i jurídiques. La falta de coneixement sobre temes legals, no saber a qui dirigir-se a l'hora de fer una reclamació o signar contractes o adquirir compromisos en condicions desventajosas poden col·locar al consumidor o al professional en situacions complicades.

Entre les ponències destacades, es troba la de Responsabilitat Patrimonial de l'Administració pública per accidents en vies públiques, en particular la problemàtica dels quitamiedos, que és objecte de polèmica pels accidents dels motoristes.

La matrícula ja està oberta, i es pot realitzar de forma presencial o per telèfon en l'oficina de la Universitat d'Estiu Rafael Altamira (965 90 98 21), situada en l'edifici Germà Bernàcer. També a través de la pàgina http://web.ua.es/es/cursos-verano/cursos-de-verano.html, on es pot trobar tota la informació d'aquests cursos, i de la resta de propostes formatives dels Cursos d'Estiu de la UA.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464