Saltar apartados

Comencen a arribar a la UA les primeres delegacions que disputaran el Campionat del Món Universitari d'Orientació

 

japon
 

Alacant, 27 de juny de 2012

El Campionat tindrà lloc del 2 al 6 de juliol amb la participació de 28 països i més de 500 esportistes i delegats inscrits

La delegació japonesa ha sigut la primera a arribar a Alacant on ahir va ser rebuda pels responsables de la Universitat d'Alacant, encarregada de l'organització del Campionat del Món Universitari d'Orientació. El Campionat es disputarà del 2 al 6 de juliol en les ciutats d'Alacant, Sant Vicent del Raspeig, Tibi i Santa Pola.

Aquest macro esdeveniment esportiu comptarà amb la participació de més de 500 persones arribades de tot el món per a disputar un atapeït medallero. Han confirmat la seua participació 28 països: Austràlia, Àustria, Canadà, Xina, Dinamarca, Estònia, Finlàndia, França, Alemanya, Hongria, Itàlia, Nova Zelanda, Noruega, Polònia. Eslovàquia, Espanya, Suècia, Suïssa, Ucraïna, Estats Units, República Txeca, Bulgària, Bèlgica, Regne Unit, Irlanda, Japó, Rússia, Bielorússia.

Dels 28 països inscrits en la competició, la Selecció Nacional Espanyola d'Orientació compta amb quatre alacantins en les seues files, dues d'ells estudiants de la Universitat d'Alacant, "la qual cosa és un gran orgull per a la UA", tal com va afirmar el rector Manuel Palomar, en la presentació del Campionat. El Campionat Mundial Universitari d'Orientació se celebra cada dos anys i forma part del programa que duu a terme la Federació Internacional de l'Esport Universitari (FISU).

La jornada inaugural tindrà lloc el dilluns 2 de juliol a les 19:30 hores en el Parc El Torrent de Sant Vicent del Raspeig. El dimarts 3 de juliol se celebrarà la competició de Llarga distància en la Zona Pantà de Tibi, per a continuar el dimecres 4 a Alacant amb la Competició Sprint, en el barri de Santa Creu. El dijous, la competició es trasllada a la zona Gran Alacant de Santa Pola per a competir en mitja distància i el divendres 6 finalitzarà el Campionat amb la Competició de Relleus a Santa Pola i la Cerimònia de Clausura en el Paranimf de la Universitat d'Alacant. L'organització compta amb el suport d'un equip de 150 voluntaris, majoritàriament estudiants de la UA.

L'esport de l'orientació

L'esport d'orientació té com a finalitat trobar uns punts determinats en un terreny concret, amb un mapa i una brúixola, com a úniques eines. Generalment es programen carreres de camp a través, encara que existeixen altres modalitats d'orientació. La carrera és individual i cronometrada, i els participants han de recórrer en l'ordre adequat diferents punts de control que marcats en el mapa que se'ls facilita en el moment de l'eixida. Els competidors inicien la carrera en intervals de temps i cada corredor pren la seua pròpia ruta per a transitar entre els controls utilitzant diferents mètodes de navegació.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464