Saltar apartados

El muntatge teatral "Aquel Fernando" inaugura les Nits de la Seu de la UA

 

Alacant, 29 de juny de 2012

La Seu Ciutat d'Alacant ofereix música i teatre per a amenitzar les nits dels dijous del mes de juliol

El preestreno del muntatge teatral del Teatre Universitari de la Universitat d'Alacant "Aquel Fernando" inaugura les Nits de la Seu, dijous que ve 5 de juliol a les 21 hores. Juan Luis Mira i Pascual Carbonell dirigeixen aquesta obra de Jerónimo López Mosso amb la qual arranca la programació que ocuparà les nits dels dijous del mes de juliol. El muntatge, que preveu una durada d'uns 70 minuts, presenta a un grup d'ancians, antics actors i actrius, que passen els seus últims dies a cura d'una infermera i com, encara que alguns ja estan perdent el cap, decideixen muntar una obra de teatre. El divertit i caòtic càsting a la cerca d'intèrprets, com preparen els seus papers, la seua poca capacitat per a memoritzar i com aquests vells actors tornen a sentir-se joves a través del teatre, centren l'argument de "Aquel Fernando".

Des de la seua fundació en 1986, el Teatre Universitari de la Universitat d'Alacant ha realitzat més de trenta muntatges amb l'objectiu de proposar, des d'un àmbit jove, noves lectures a textos tant contemporanis com del repertori clàssic, com Romeo y Julieta, Mucho ruido y pocas nueces, Noche de Reyes, de William Shakespeare, Volpone, de Ben Johnson, El Blues de Macky Navalla, a partir del text de Bertolt Brecht, Sólo un pequeño aumento, de Georges Perec, entre uns altres. Les seues obres han girat per tot l'estat espanyol i participat en festivals internacionals a Romania, Anglaterra, Portugal o Bèlgica. Entre els esments obtinguts, destaca el Premi Especial del Jurado de la Mostra Internacional MITEU, a Orense, i el Primer Premi del F.A.T.A.L. de Lisboa.

La programació de les "Nits de la Seu" continua carregada de música per a la resta del mes. El dijous 12 de juliol, el guanyador del segon premi del X Concurs Internacional de Guitarra José Tomás, l'israelià Tal Hurwitz oferirà un concert de guitarra i el 19 de juliol serà el torn del Festival Mediterrani Internacional de Música de cambra amb la Universitat de Dallas i el Bookhaven College de Dallas, que interpretaran peces de Manuel de Falla, Fernando Sor, Isaac Albéniz, Manuel Ponce o Ernesto García de Léon, entre uns altres.

L'últim dijous del mes, el dia 26, el cantautor Roger Mas actuarà com a part del projecte de Poesia i Cançó del Centre Ovidi Montllor. La música de Roger Mas es basa en tres pilars: la música moderna, la tradicional i els sons ancestrals del món.

Programa

Dijous 5 juliol, 21:00 h. TEATRE

AQUELL FERNANDO de Jerónimo López Mozo. Direcció Juan Luis Mira i Pascual Carbonell. Preestreno muntatge teatral del Teatre Universitari de la Universitat d'Alacant, que participa en LAS HUELLAS DE LA BARRACA

Dijous 12 juliol, 21:00 h. MÚSICA

Concert de guitarra a càrrec de TAL HURWITZ (Israel).Guanyador 2º premie categoria professional en el X Concurs Internacional de Guitarra José Tomás-Vila de Petrer (edició 2011).

Dijous 19 juliol, 21:00 h. MÚSICA

Festival Mediterrani Internacional de Música de cambra. Concert a càrrec de la Universitat de Dallas, Texas, O.S.A. i del Brookhaven College de Dallas. Interpretes: CARLO PEZZIMENTI, RICKY REEVES, BRIAN ROWE AND MIKE SKORCZ. El repertori versa sobre compositors tant espanyols com: M. de Falla, I. Albéniz i F. Sors, com a llatinoamericans i nord-americans: I. García de León, Egberto Gismonti, M. Ponce, Libby Larsen i J. Chenevert.

Dijous 26 juliol, 21:00 h. MÚSICA

Concert amb el cantautor ROGER MAS. La seua música es basa en tres pilars: la música moderna, la música tradicional i els sons ancestrals del món. Les lletres barregen el llenguatge del carrer, les paraules i les expressions literàries que estan desapareixent.

Organitza: Centre Ovidi Montllor. Col·labora: Secretariat de Cultura de la UA, Unnim Obra Social.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464