Saltar apartados

Investigadors internacionals estudien el dilema entre benestar i sostenibilitat

 

Alacant, 27 de juny de 2012

Aconseguir la Felicitat és la màxima que propugna l'Estat de Benestar. No obstant això, els defensors de l'economia ecològica afirmen que el Producte Interior Brut (PIB) és deficient com a mesura del benestar social o, el que és el mateix, de la felicitat. Així doncs, són sostenibles a llarg termini les desigualtats socials? Aquesta és una de les qüestions sobre les quals volen cridar l'atenció i que debatran els investigadors i els experts que participen en el “International Seminar on Ecological Economic and Social Development: XXI Century Challenges for an equitable and sustainable system”.

Durant els dies 28 i 29 de juny de 2012, l'economia ecològica i el desenvolupament social centraran el debat del grup d'especialistes, tant espanyols com turcs, belgues i portuguesos, investigadors en àmbits complementaris i que se citen en la UA per a tractar tant els aspectes conceptuals, com per a trobar indicadors rellevants per a mesurar la sostenibilitat d'un sistema.

L'economia ecològica suposa una forma diferent de plantejar les relacions econòmiques, laborals i socials, que assoleix el llarg termini, de manera que siga mediambientalment sostenible. Així, aquesta té una dimensió social molt important i a la qual no es para atenció, com és l'àmbit de les desigualtats socials.

Les polítiques econòmiques i socials són el tema central per al primer dia del Seminari, jornada en la qual els investigadors elaboraran una definició de conceptes i dilucidaran sobre quin tipus d'actuacions o directrius caldria prendre en política.

La realitat demostra que, per a calibrar si un govern ha avançat en la direcció correcta dels seus objectius, és d'una importància vital saber què s'ha de mesurar. Els investigadors es qüestionen sobre si posseeixen les eines vàlides. Per a els qui prenen part per aquesta forma d'entendre l'economia, el PIB és deficient com a mesura del benestar social. Els experts debatran quines mesures alternatives caben en la segona jornada.

El Seminari, organitzat pel IUDESP amb la col·laboració dels Departaments de Sociologia II i de Mètodes Quantitatius i Teoria Econòmica de la UA, se celebra els dies 28 i 29 de juny de 2012 a l'Aula Vicens Vives (Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials).

Programa

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464