Saltar apartados

La Facultat de Ciències de la Salut de la UA va graduar a 95 estudiants en Nutrició i Dietètica

 

Graduacion_Nutricion

 

Alacant, 27 de juny de 2012

El reconegut cuiner Andoni Aduriz va impartir la lliçó magistral

El reconegut cuiner Andoni Luis Aduriz va acudir ahir a la Universitat d'Alacant per a impartir la lliçó magistral de l'acte de graduació de Nutrició i Dietètica. La Facultat de Ciències de la Salut ha graduat aquest curs acadèmic 95 estudiants que han finalitzat els seus estudis en aquesta titulació i que ahir van arreplegar els seus diplomes acreditatius en un acte presidit per la vicerectora d'Estudiants, Nuria Grané, la degana de la Facultat, Ana Laguna i la presidenta del Col·legi Oficial de Dietistes i Nutricionistes de la Comunitat Valenciana, Ana Palau Ferrer.

Així mateix, la Facultat va fer lliurament durant l'acte acadèmic d'una placa commemorativa als restaurants que col·laboren habitualment amb el centre en la formació i pràctiques de l'alumnat de Nutrició i Dietètica i, a més, va reconèixer la labor de l’Associació Cuina i Tertúlia amb el lliurament d'una placa que va arreplegar la presidenta, M. Carmen Vélez.

 

Andoni Luis Aduriz

Donostia, 13 de juny de 1971.

Va estudiar cuina quasi per casualitat. Amb 14 anys sa mare el va apuntar a classes de cuina. Va començar a llegir, a documentar-se i a lluitar per estar amb els millors. Va passar per les cuines de Ramón Roteta, Neichel, Arzak, Zuberoa i Akelarre. Va arribar al Bulli quan pocs coneixien Ferran i, juntament amb Bixente, va estrenar el taller d'I+D. Allí va aprendre que els valors sempre són més importants que els diners.

Dos anys després va tornar a casa per a ser cap de cuina en Martín Berasategui. El primer mes va fer 25 plats. Tal era la necessitat que tenia d'expressar-se en el seu propi llenguatge que 12 mesos després, als 26 anys, va decidir obrir un restaurant.

A poc a poc, i gràcies al treball d'un gran equip, ha traslladat la seua manera de veure el món a una experiència gastronòmica. Potser per la curiositat que li produeix "tot allò que està relacionat amb el desenvolupament de les qualitats humanes", Mugaritz ha traspassat les fronteres de la cuina i s'ha embarcat en projectes amb altres disciplines com la ciència, la dansa, el teatre, la música o el cinema.

 

Fotografies

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464