Saltar apartados

La UA analitza les conseqüències del terratrèmol de Lorca en un dels seus Cursos d'Estiu

 

Intensitat_sismica

Alacant, 28 de juny de 2012

La Seu d'Oriola reuneix, del 16 al 20 de juliol, a experts i professionals de diferents serveis de salvament i prevenció de desastres naturals

Compliment ja l'any del terratrèmol de Lorca, la Universitat d'Alacant posa sobre la taula els principals factors per a prevenir la destrucció que aquests desastres naturals provoquen, a través del curs d'estiu Sismicitat i Risc Sísmic a la Comunitat Valenciana i Murciana que s'impartirà del 16 al 20 de juliol en la Seu d'Oriola.

Risc Sísmic a la Comunitat Valenciana i Murciana, aportarà en les seues dos primers blocs de caràcter formatiu, els coneixements bàsics de la Sismicitat i el Risc Sísmic de la Comunitats de València i Murcia. En el tercer bloc s'exposarà la Norma de Construcció Sismoresistente i els plans de prevenció enfront del risc sísmic de la Comunitat Valenciana vigents per a la seua discussió i debat.

A més, s'extrauran totes les conclusions del terratrèmol que va sacsejar a Lorca l'any passat de la mà d'experts i diferents representants de protecció civil que van actuar en aquesta zona, i s'analitzaran tots els estudis de comportament de zones de risc, com és el cas d'Oriola que va patir un dels pitjors terratrèmols de la història el segle passat.

José Juan Giner Caturla, coordinador del curs i director de la Unitat de Registre Sísmic de la UA, apunta que l'important davant territoris amb un alt risc sísmic, com la zona sud de la província d'Alacant, és conscienciar i formar als agents locals i a la societat per a prevenir les conseqüències d'una sacsejada sísmica, ja que "es poden evitar moltes morts si la gent sap com reaccionar durant un moviment de terra".

"És important que ajuntaments i administracions públiques impulsen accions de formació i conscienciació per a actuar abans, durant i després d'un desastre natural", insisteix el coordinador.

Aquest curs reunirà a un ampli ventall d'experts i professionals de l'Àrea de Geofísica de l'Institut Geogràfic Nacional, del Consorci Provincial per al Servei de Prevenció i Extinció d'Incendis i Salvament d'Alacant, de la Direcció general de Prevenció, Extinció d'Incendis i Emergències de la Generalitat Valenciana, del Servei Regional d'Institut Geogràfic Nacional a Múrcia i de la Unitat de Registre Sísmic de la Universitat d'Alacant.

La matrícula ja està oberta, i es pot realitzar de forma presencial o per telèfon en el Centre Coordinador de Seus Universitàries (965 90 93 23). També a través de la pàgina http://web.ua.es/es/cursos-verano/cursos-de-verano.html, on es pot trobar tota la informació d'aquests cursos, i de la resta de propostes formatives.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464