Saltar apartados

Celebrada la sessió ordinària del Consell d'Universitats

Madrid, 1 de Juny de 2012

Els rectors de les universitats espanyoles s'han reunit aquest matí en una sessió ordinària del Consell d'Universitats presidida per la secretària d'Estat d'Educación, FP i Universitats, Montserrat Gomendio.

A la reunió d'avui, que ha transcorregut en un clima de cordialitat i diàleg, s'han tractat, entre altres temes, la regulació de requisits acadèmics per a la concessió i renovació de beques, l'aplaçament de la prova oral d'idioma estranger a les Proves d'Accés a la Universitat i el reconeixement del nivell acadèmic de màster integrat al grau universitari de Medicina.

Respecte el projecte de Reial Decret pel qual s'estableixen elo llindars de renda i patrimoni familiar i les quanties de les beques per al curs 2012-2013, els rectors han informat desfavorablement sobre aquest punt.

El projecte de Reial Decret modifica els nivells de rendiment acadèmic per obtenir una beca en exigir, entre altres canvis, que els alumnes acreditin una nota de 5,5 per accedir a una beca general i un 6 per a una beca salari. En aquest cas, serà necessari superar el 100% dels crèdits per mantenir-la, tret del cas d'ensenyaments tècnics o d'Arquitectura i Enginyeria, en que es demanarà el 85% dels crèdits aprovats.

La presidenta de la CRUE, Adelaida de la Calle, ha explicat en roda de premsa que "no estem d'acord amb aquest decret perquè ens sembla que afectarà l'economia de les famílies, que ja estan sofrent unes circumstàncies molt difícils".

La Presidenta ha explicat que "en el cas de les beques-salari, en sol·licitar condicions més exigents, perjudica encara més les rendes més desafavorides". A més, ha opinat que aquest Real decret es presenta "en un període molt poc adequat per modificar el comportament dels estudiants".

En relació a la resta dels punts previstos a l'ordre del dia, aquells que requerien d'informe, han estat informats favorablement i en la resta, s'ha produït acord, excepte en els punts 6.2 i 6.3, que han estat retirats de l'ordre del dia per decisió de la presidenta del Consell d'Universitats, Montserrat Gomendio.

Convocatòria extraordinària per tractar el Reial Decret d'ajustos en Educació

Els rectors han assistit a aquesta reunió després de la decisió de no acudir al Consell previst per al dia 23, per entendre que la convocatòria no atenia la petició que van realitzar els rectors de convocar una sessió extraordinària per analitzar el Reial Decret-llei 14/2012, de 20 d'abril, de mesures urgents de racionalització de la despesa pública en l'àmbit educatiu.

Amb anterioritat a aquesta reunió, ja es coneixia la convocatòria de celebració de la sessió extraordinària del Consell d'Universitats sol·licitada pels rectors. Aquesta sessió se celebrarà el proper dia 7 de juny i serà presidida pel ministre d'Educació, Cultura i Esport, José Ignacio Wert.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464