Saltar apartados

Clausura de curso del Máster en Gestión Sostenible y Tecnologías del Agua de la Universidad de Alicante

Alacant, 6 de juny de 2012

Ángel Cajicas, director executiu de l'Associació Tecnològica per al Tractament de l'Aigua (ATTA) pronunciarà la ponència de clausura

Finalitza el curs dels estudis oficials del Màster en Gestió Sostenible i Tecnologies de l'Aigua de la UA que imparteix l'Institut de l'Aigua i de les Ciències Ambientals de la Universitat d'Alacant. En total han finalitzat la seua formació vint estudiants que rebran les seues diplomes demà dijous 7 de juny a les 12:00 hores en la Sala Vicens Vives de la Facultat de CC. Econòmiques i Empresarials.

L'acte de clausura del Màster, que enguany aconsegueix la seua sisena edició, comptarà amb la participació d'Ángel Cajigas Delgado, director General Executiu d'ATTA (Associació Tecnològica per al Tractament de l'Aigua) que pronunciarà la ponència "Empreses del sector de l'aigua".

Un total de vint estudiants finalitzen el Màster aquest curs i segons afirma el director Daniel Prats, "han completat brillantment els continguts docents i es troben actualment realitzant el treball Fi de Màster en col·laboració amb diferents grups d'investigació i empreses".

El programa formatiu ha comptat amb la participació de 30 professors de la Universitat d'Alacant, 11 professors d'altres universitats i 13 especialistes professionals de diferents organismes i empreses. També col·laboren múltiples empreses del sector de l'aigua, entre les quals cal esmentar per la seua especial implicació AQUOLOGY, SADYT i PROAGUAS COSTABLANCA.

El Màster

La Directiva Marque Europea de l'Aigua, aprovada a la fi del 2000, estableix un marc comunitari per a la gestió i la protecció de les aigües. La seua progressiva implantació exigeix aplicar nous criteris de sostenibilitat i tractament, i en ells se centra el contingut del Màster. La gestió sostenible de l'aigua en gran part d'Espanya, i fonamentalment en la Conca Mediterrània, Balears i Canàries, exigeix l'apropiada actuació en tot el seu cicle d'aprofitament. Tots els alumnes adquireixen la formació sobre els elements que configuren aquest cicle de l'aigua (captació de recursos naturals, recursos no convencionals, regulació i transport, distribució a usuaris, tractament, reutilització i evacuació ambiental) i sobre la gestió òptima dels recursos (normativa legal, normes de gestió de qualitat, sistemes d'administració, recuperació de costos), en termes de qualitat, ús racional i eficient dels recursos i protecció del medi ambient, atenent al compliment de la Directiva Marque de l'Aigua.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464