Saltar apartados

La Seu Universitària de Villena potencia, en la seua nova edició de Cursos d'Estiu, la implicació ciutadana en la gestió local

Alacant, 8 de juny de 2012

Compromesa amb l'actualitat, la Seu Universitària de Villena aposta per una sèrie de cursos en els quals la ciutadania és agent indispensable en la presa de decisions locals. Així, durant l'edició de Cursos d'Estiu 2012, es presenten tres grans blocs en els quals s'abordaran les claus d'una democràcia participativa, l'impuls de la implantació d'actuacions en territoris innovadors i el paper dinamitzador de la nova línia d'alta velocitat.

Sota l'adreça d'Antonio Martínez, el curs Territoris Innovadors en Contextos de Canvi abordarà, de l'11 al 14 de juliol, els objectius, metes i principis en el context de l'Estratègia Territorial de la Comunitat Valenciana.

Aquest curs, cerca la presentació d'instruments adequats a les necessitats reals dels territoris perquè l'aprofitament dels recursos de l'entorn reforcen el desenvolupament local, l'augment d'oportunitats, la qualitat de vida dels seus ciutadans i la competitivitat de les seues empreses i institucions públiques.

Durant aquests dies, ponents d'altres Universitats i representants d'organismes públics i privats, parlaran de les xarxes socials, de l'aplicació de les Tics, de les Agendes 21 i dels consells de participació pública, entre molts altres aspectes.

Territoris Innovadors en Contextos de Canvi, està dirigit a alumnes i professionals de l'economia, geografia, sociologia, enginyeria i el turisme. Així, hi ha mitges beques per als associats/as d'ADLYPSE, del Col·legi Professional de Geògrafs i per als alumnes/as i exalumnos/as del Master Oficial de Desenvolupament Local i Innovació Territorial (DELIT) de la Universitat d'Alacant.

Democràcia Participativa

D'altra banda, el curs Democràcia Participativa en Contextos de Crisis: la transformació col·lectiva de la realitat social, que es desenvoluparà de l'11 al 13 de juliol, posarà sobre la taula la implicació ciutadana com a model de gestió. Tal com apunta el seu director, Francisco José Francés, el curs està estructurat en tres blocs temàtics: àmbits i pràctiques de la democràcia participativa, els reptes de la democràcia participativa i l'articulació ciutadana, i un taller de metodologies participatives.

%u201CEs tracta d'un espai obert a qualsevol persona interessada en temes de democràcia i participació ciutadana en el qual es donaran les claus que possibiliten l'exercici real de la democràcia participativa en diferents àmbits de govern com el medi ambient, l'urbanístic, el disseny legislatiu, la confecció de pressupostos públics, etc.%u201D, destaca Francés.

A més, es comptarà amb la participació de Tomás Rodríguez, de la Universitat Complutense de Madrid, un dels més prestigiosos investigadors en la temàtica de participació i metodologies participatives del nostre país.

L'AVE, gran oportunitat local

Un altre dels cursos que se submergirà en un tema més que actual del 16 al 18 de juliol, serà El paper dinamitzador del ferrocarril en el segle XXI: l'Alta Velocitat i el corredor mediterrani de mercaderies, dirigit per Armando Ortuño. Una proposta en la qual es donaran cita professionals tant de l'àmbit públic com el privat per a compartir les experiències reeixides i analitzar els avantatges del servei de l'alta velocitat.

Durant tres jornades, els participants podran conèixer les expectatives i beneficis per al sector industrial, les oportunitats de negoci i el Node Logístic previst a Villena per la Generalitat Valenciana amb l'engegada del Corredor Mediterrani en 2016.

La matrícula ja està oberta i pot realitzar-se de forma presencial o per telèfon en el Centre Coordinador de Seus Universitàries (965 90 93 23). També a través de la web http://web.ua.es/es/seus/cursos-verano/matricula.html, on també es pot trobar tota la informació dels cursos i de la resta de propostes formatives.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464