Saltar apartados

La UA aprofundeix sobre Àfrica i les seues relacions artístiques i textuals entorn del Mediterrani en el IV Seminari Internacional d'Estudis Transversals

seminari

Alacant, 24 de maig de 2011

Les relacions artístiques i textuals africanes que s'han produït en els últims cinquanta anys entorn del Mediterrani occidental és el tema central de l'IV Seminari Internacional d'Estudis Transversals, titulat Convergències artístiques i textuals entorn del Mediterrani. El Seminari, que es desenvolupa els dies 27 i 28 de maig en dos escenaris, el Campus Universitari de Sant Vicent del Raspeig i la Seu Universitària Ciutat d'Alacant, comença amb la presentació del volum III Seminari d'Estudis Transversals: Visions de l'exili (2010) i de la “Biblioteca Africana” de la Biblioteca Virtual Miguel de Cervantes. Aquesta és la primera vegada que aquesta biblioteca obri les portes al diàleg literari amb Àfrica. Completen el programa les conferències plenàries, les comunicacions d'especialistes procedents de les universitats de València, Politècnica de València, Barcelona i Dakar, l'exposició de Víctor Candela “Espais de silenci” i la taula redona programada amb escriptors de diferents nacionalitats (Sàhara Occidental, Senegal, Guinea Equatorial, Camerun). A més, del 25 al 28 de maig i en el Centre Cultural Les Cigarreras, se celebraran les jornades amb motiu del dia d'Àfrica, en el qual estan previstes projeccions de cinema africà del festival africà de Tarifa, música, gastronomia, cuentacuentos i tallers de cultura africana per a totes les edats.

El Seminari és una de les activitats del Grup d'investigació d'Estudis Transversals de la UA. Aquest grup està format per investigadors de diverses àrees de coneixement de la UA i compta amb la col·laboració de membres del grup d'investigació Traverses, amb seu en la Université Paris 8 (Vincennes-Saint Denis).

La finalitat d'aquest grup d'investigació és investigar en les relacions entre la literatura i altres arts des d'una perspectiva de gènere i comparatística, que analitza la dona com a subjecte i objecte de representació, i pluridisciplinaria, que para esment a les relacions transversals entre diverses formes d'expressió artística. Amb tot açò, els especialistes realitzen una anàlisi sociològica de la creació, difusió i recepció literària i de les diferents arts que s'interrelacionen.

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464