Saltar apartados

Comencen les activitats prèvies de la Street Alacant Science (STAS) que organitza la UA

Alacant, 3 de maig de 2012

Per primera vegada a Alacant el model de conferències %u201CSkeptiCamp%u201D i l'Observació Astronòmica per a invidents

Alacant es vas veure de Ciència durant el mes de maig de la mà de la Universitat d'Alacant, organitzadora de Street Alacant Science (STAS), que s'inaugurarà oficialment divendres que ve 11 de maig. La programació de STAS es presentarà en Roda de Premsa el dilluns 7 de maig però, prèviament, s'han programat una sèrie d'activitats de l'àmbit de la divulgació científica. En total es desenvoluparan més de 180 activitats recreatives destinades a acostar al públic general a la Ciència i mostrar la seua part més apassionant i divertida.

Inserit en aquestes activitats prèvies, dissabte que ve 5 de maig de 10 a 22 hores, s'engegarà en la FNAC (avda de l'Estació, 5) el model de conferències %u201CSketiCamp%u201D basat en una sèrie de conferències informals i sense ànim de lucre destinades a l'aprenentatge i la posada en comú de coneixement en un entorn obert.

En la jornada de conferències intervindran un total de 16 ponents que abordaran diferents temes de Ciència i Escepticisme, amb un format de presentació diferent al de les conferències tradicionals, més participatiu i interactiu, en el qual els assistents podran intervenir activament en les xarrades.

La presentació i benvinguda a la jornada serà a càrrec de Luis García, responsable de SkeptiCamp. Seguidament s'iniciaran les intervencions que versaran sobre temes d'interès com %u201CEl càncer: mites i veritats%u201D, %u201CExoplanetes: Guia de l'Autoestopista Galàctic%u201D, %u201CEl superpoder de la Filosofia%u201D o %u201CSóc criminòloga no CSI%u201D. La Policia Científica també participarà en SkeptiCamp i comptarà amb dues intervencions d'alt interès %u201CL'Entomologia Forense com a eina contra el crim%u201D i %u201CCiència i Policia%u201D. Altres temes tindran cabuda com Harry Houdini i el seu particular creuada com a caçador de falsos médiums, la %u201CRobòtica marítima, vaixells i profunditats%u201D, %u201CHoròscops i altres formes de perdre el temps%u201D, com ens afecta la cronobiología o com una xiqueta de 6 anys percep la Ciència i la pseudociencia.

 

Programa complet de SKepticamp

 

"EL CEL EN LES TEUES MANS"

Les persones amb discapacitat visual podran gaudir de la imatge de l'Univers i realitzar la seua particular observació astronòmica, gràcies al "cel en les teues mans", una activitat organitzada per l'ONCE I STAS, el dissabte 5 de maig a les 10.30 h, en "el Col·legi Esperit Sant" (Av. Denia 171, Alacant).

"El cel en les teues mans" és un espectacle dirigit a persones amb discapacitat visual, basat en sons, amb suport de material tàctil i adaptable a diferents tipus de planetari. L'objectiu d'aquesta activitat és crear una imatge de l'Univers en persones invidents que tinga una total correspondència amb la realitat. L'activitat es basa en materials sonors i tàctils que ajuden a recrear la imatge de l'Univers en l'invident.

(Informació addicional adjunta)

 

OBSERVACIÓ ASTRONÒMICA

També el dissabte 5 de maig a les 19:00 hores, l'organització de STAS ha programat una trobada de divulgació astronòmica denominat "Telescopis, estels i Rock & Roll", en la Seu Ciutat d'Alacant de la UA (Ramón y Cajal, 4)

Els assistents a l'esdeveniment podran realitzar una observació a través de la cúpula del telescopi IAC-80 de l'Observatori del Teide i rebran imatges i sons en directe, via Internet, al mateix temps que els astrofísics canaris seguiran també en directe el que succeeix en la Seu per a intercanviar opinions amb els participants.

Prèviament a l'observació, la jornada astronòmica començarà amb les següents xarrades:

-"¿Què m'importa la mi l'astronomia?" amb Rafael Alemany

- "Astronomia general" amb Carlos García

-"L'astronomia i la mesura del temps" amb Juan Vicente Pérez

-"Astronomia divertida" amb Lydia Freire

-"L'astronomia i l'art" amb Miguel Ángel Pérez Oca.

 

Després de l'observació els assistents podran gaudir d'un aperitiu acompanyat de rock&roll, amb la playlist de ciència més rockera.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464