Saltar apartados

Comunicat del comitè permanent de la CRUE

Murcia, 3 de maig de 2012

En referència al Reial Decret-Llei 14/2012, de 20 d'abril, de mesures urgents de racionalització de la despesa pública en l'àmbit educatiu, en el qual es regulen les taxes i preus públics dels estudis universitaris, la dedicació del professorat i la gestió econòmica de les universitats, el Comitè Permanent de la CRUE vol manifestar el següent:

1.- Rebutjar de forma rotunda el procediment seguit pel Ministeri d'Educació, Cultura i Esport, en el qual mesures de vital importància en el funcionament i gestió de les universitats, incloses en el citat Reial Decret-Llei, han sigut conegudes a través dels mitjans de comunicació i de la seua publicació en el Butlletí Oficial de l'Estat.

2.- Sol•licitar al Sr. Ministre D. José Ignacio Wert la convocatòria urgent del Consell d'Universitats, i incloure en l'Ordre del Dia l'estudi del Reial Decret-Llei al•ludit, a fi de que les universitats puguen traslladar al Ministeri les seues opinions sobre qüestions de tanta transcendència per al sistema universitari.

3.- Rebutjar categòricament els arguments defensats pel Ministeri que apunten a l'insuficient treball de professors i estudiants per a justificar les mesures incloses en el Reial Decret-Llei.

La preservació de l'excel•lència acadèmica i la paral•lela satisfacció del principi d'igualtat d'oportunitats no troben, per contra, enunciació explícita en la citada norma. 

4.- Traslladar al Ministeri, de manera clara i rotunda, que “Així No” anem a millorar el nostre sistema universitari, reiterant una vegada més la nostra voluntat de col•laborar en l'estudi de les reformes necessàries que permeten que el sistema universitari espanyol mantinga un acompliment comparable al dels millors sistemes universitaris en el món.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464