Saltar apartados

El MUA celebra el Dia Internacional dels museus

DIM_1

 

Alacant, 16 de maig de 2012

El Museu de la Universitat d'Alacant se suma divendres que ve, dia 18 de maig, a les celebracions del Dia Internacional dels Museus, que en aquesta ocasió tindrà com a lema: "Un món canviant. Nous reptes, noves inspiracions".

Pensat per a ser viscut en família, s'han preparat tallers per a interactuar amb les obres d'art exposades, per a viure musicalment l'art i, fins i tot, per a "tunear" la peculiar arquitectura de l'edifici. L'objectiu, una vegada més, és facilitar un acostament als museus com a espais dinàmics en constant transformació que reflecteixen els canvis que se succeeixen en la societat, la cultura, el medi ambient o les noves formes de comunicació. Les activitats tindran lloc entre les 17 hores i les 20 hores i estan obertes a tots els públics.

 

Tallers per a tots els públics

Posem-li música i interactuem amb les obres d'art de la Col·lecció, Intervinguem en l'edifici i Muntem nostra pròpia exposició són la tres línies en les quals es mouran els diferents tallers que es duguen a terme durant la jornada.

Posem-li música i interactuem amb les obres d'art de la Col·lecció, consisteix a posar-los una banda sonora a les obres de la col·lecció del MUA. Per a açò es va a comptar amb l'equip del MUA i la col·laboració de professores de la Facultat d'Educació. Els assistents dansaran, escenificaran quadres, inventaran històries i interactuaran entre tots per a obrir la nostra mirada a un món infinit de possibilitats.

El taller denominat Intervinguem en l'edifici, consisteix, segons David Alpáñez, un dels tècnics del MUA que està coordinant les activitats en què "entre tots vestirem l'arquitectura del MUA de festa utilitzant teles, cudols, cintes de paper, material de reciclatge, murals a fi de transformar els diferents espais del museu".

En aquesta línia està el taller titulat Instal·lacions en espiral que pretén convertir l'auditori del museu en l'espai on treballar amb aquest símbol universal de l'evolució contínua.

Una altra intervenció serà la denominada Les línies del quadre s'expandeixen, en la qual "a partir de reproduccions d'obres de la col·lecció del MUA i cinta adhesives de colors, crearem noves obres en les quals les línies es projecten fora dels límits dels quadres i es connecten entre si", explica Alpáñez.

Finalment, en Intervencions en l'espai, la sala de tallers didàctics i l'entrada del museu es transformaran en un lloc festiu i ple de color. "A partir de diversos materials naturals, de reciclatge i de dibuix, decorarem l'arquitectura del MUA per a celebrar el Dia Internacional dels Museus", comenta el tècnic.

La tercera via de tallers se centrarà en Muntem nostra pròpia exposició, per a la qual han triat el tema dels museus del futur. "Ens agradaria que cada participant dissenyara una cartela per a la seua obra, indicant el títol, el nom de l'autor i una petita explicació de la creació", assenyala David Alpáñez qui explica que el resultat d'aquesta activitat podrà veure's en la sala Altamira del MUA.

 

DIM_2

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464