Saltar apartados

Forges arreplegarà en la UA el Premi Notari de l'Humor 2012

Cartell_FORGES

 

Alacant, 17 de maig de 2012

Participa en una taula redona dins de la XII Edició d'Humor Social, dedicada enguany als indignats

La Universitat d'Alacant lliurarà el pròxim 24 de maig el premi Notari de l'Humor a Antonio Fraguas, /Forges/, que ha confirmat la seua presència en la Sala Aifos a les 13.15 hores per a arreplegar el guardó i participar en una taula redona d'entrada lliure. A més, recorrerà l'exposició de la XII Edició d'Humor Social, que enguany està dedicada als indignats i ha sigut possible gràcies al mecenatge de la Fundació Peláez del Castillo.

Forges, que sempre ha col·laborat de manera altruista amb la Universitat d'Alacant en anteriors edicions d'Humor Social, arreplegarà el premi que li ha concedit el Vicerectorat d'Extensió Universitària de la UA. Els premis Notari de l'Humor van sorgir com a expressió espontània d'un sentiment generalitzat al si de la Universitat d'Alacant de premiar els autors del món de l'humor gràfic compromesos en l'humor social en els seus acudits i vinyetes.

El Vicerectorat d'Extensió Universitària de la UA concedeix des de 2003 aquest premi consistent en una beca honorífica i una figura, obra del dibuixant Ortifus, en forma de ninot o ninot abraçat a un llapis tremebund, «eina i calvari dels humoristes gràfics», com apunta l'il·lustrador Enrique Pérez, del Gabinet de Disseny de la UA i responsable de la iniciativa, que assegura que una vegada provem el llapis «ens hi quedem encadenats per a tota la vida».

Alguns dels premiats en edicions anteriors són Fernando Puig Rosado i José Lanzón, Harca, Edu, la revista /El Jueves/, Ibáñez, Olmo, María José Mosquera Becerro, Enrique, entre molts altres.

La mostra, organitzada per FECO Espanya i la Universitat d'Alacant, ha comptat amb la participació de 52 humoristes gràfics. Enguany el cartell és d'Elena Ospina. En les onze edicions anteriors d'Humor Social s'han tractat temes com la corrupció, la política i els polítics, els llibres, la violència de gènere, amb el lema «No somrigues als maltractaments», o la crisi de valors, entre altres.

 

Una trajectòria de compromís

 

Fill de mare catalana i pare gallec, va passar la seua infància en una àmplia família, sent com era el segon de nou germans. Va cursar estudis d'Enginyeria de Telecomunicació i Ciències Socials a Madrid. Va treballar com a tècnic i com a mesclador d'imatge.

Va abandonar la plantilla de TVE per a dedicar-se professionalment a l'humor gràfic. Havia publicat ja el seu primer dibuix, el 1964, en el diari /Pueblo/, i després passaria a /Informaciones/. Avui dia col·laborador d'/El País/, va treballar en /Diez Minutos/ (1970), i va continuar la seua carrera en les revistes d'humor /Hermano Lobo/, /Por Favor/ i /El Jueves/, i en diversos setmanaris, com /Sábado Gráfico/, /Interviú/ i /Lecturas/.

El 1982 publica l'acudit editorial en /Diario 16/ i posteriorment en /El Mundo/, però va deixar aquest periòdic després d'haver sigut un dels seus set fundadors, i el 1995 passa a firmar l'acudit editorial d'/El País/.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464