Saltar apartados

Històries de peixos i pescadors, d'Aurora Alcaide, una reflexió sobre Tabarca i els seus habitants

Història_de_peixos1

Alacant, 16 de maig de 2012

L'exposició s'inaugura el dijous en el MUA

El Museu de la Universitat d'Alacant inaugura dijous que ve, dia 17 de maig l'exposició titulada Històries de peixos i pescadors, realitzada per Aurora Alcaide. L'acte inaugural de la mostra, que ocuparà les dues plantes de les Sales Naias, tindrà lloc a les 19'30 hores i comptarà amb la participació de l'artista a qui acompanyaran la vicerectora d'Extensió Universitària en funcions, Josefina Bueno i el director del MUA, Mauro Hernández.

Segons Alcaide, "Històries de peixos i pescadors reflexiona sobre la Reserva Marina de Tabarca, però també sobre els moviments migratoris, utilitzant la iconografia del peix, especialment l'ull de mateix, així com la xarxa, per a parlar sobre tots dos temes i posar-los en relació". La mostra està formada per una desena d'obres, una d'elles, una instal·lació, està composta al seu torn per 13 quadres. Amb un clar predomini de l'acrílic i els híbrids de pintura i fotografia, en l'exposició es poden veure obres de diferent grandària creades a partir de tècniques pictòriques molt variades. L'exposició és el resultat del vessant investigador d'aquesta artista granadina establida a Múrcia que des de fa diversos anys desenvolupa una doble línia d'investigació: una centrada en l'art abstracte i una altra en la diàspora llatinoamericana, del Carib i africana i la seua relació amb l'art.

Alcaide, que ha participat en nombrosos congressos nacionals i internacionals sobre moviments llatinoamericans, ha escrit diversos articles sobre art, identitat i migracions i està considerada com una gran especialista en temes de dona, diàspora i art.

El motiu d'utilitzar les dues sales Naias, situades en la zona alta del poal central, es deu segons l'autora, al fet que utilitzarà la primera "per a recrear l'atmosfera del fons marí, intentant que l'espectador senta la sensació de pujar a la superfície del mar quan puge les escales cap a la segona planta".

Aurora Alcaide Ramírez és Doctora en Belles arts per la Universitat de Granada (2003) i des de 2005 compagina la seua activitat artística amb la docència en la Facultat de Belles arts de la Universitat de Múrcia, on a més és Secretària del Departament de Belles arts i del Grup d'Investigació Art i Polítiques d'Identitat. Algunes de les seues obres s'han exhibit en museus de totes les parts del món, com l'Havana (Cuba), Seattle (EUA), Bell Horitzó (Brasil) o Florència (Itàlia), així com en diferent punts de la geografia espanyola.

L'exposició podrà veure's fins al 15 de setembre. L'entrada tant a l'exposició com a l'acte d'inauguració és lliure i està limitat a l'aforament de la sala.

Es poden concertar visites guiades a través del telèfon 965 90 9517 / didactica.mua@ua.es

Horaris: L-V: 10h a 20h, S: 10h a 14h, diumenges tancat.

Història_de_peixos2

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464