Saltar apartados

Ignacio Jiménez Raneda clausura el curs acadèmic amb la seua última intervenció com a rector de la UA

Clausura_curs_2011_2012

Alacant, 14 de maig de 2012

L'acte ha estat marcat per la defensa del rector de les universitats públiques valencianes i l'emotiu lliurament de la Medalla d'Or a la vídua de Balbino Mancheño.

La Universitat d'Alacant ha clausurat avui el Curs Acadèmic 2011/2012 amb el tradicional acte acadèmic que, enguany, ha estat marcat pel discurs d'Ignacio Jiménez Raneda en la seua última intervenció com a rector de la Universitat d'Alacant.

L'acte ha comptat amb la presència de la Consellera d'Educació, Formació i Ocupació, Mª José Catalá i del director general d'Universitat, Estudis Superiors i Ciència, José Miguel Saval.

El rector ha realitzat en la seua intervenció una ferma defensa de Sistema Públic d'Universitats Valencianes i, en concret de la Universitat d'Alacant, enfront del que ha qualificat de "engegada de campanyes que cerquen sembrar el desprestigie de les nostres institucions. No es pot tractar a les universitats, com si fórem un espectacle, des del tremendisme de titulars destructius freturosos de fonament, efímers, però molt nocius".

En aquest sentit, el rector ha assegurat que acaba el seu mandat en temps difícils i s'ha dirigit a la Consellera afirmant que "les universitats valencianes, a més de ser socialment rendibles també ho som fiscalment" i que "és en els moments més difícils quan es desvetlen quins són les vertaderes prioritats de les decisions públiques". Raneda, ha continuat la seua intervenció dient que "és incomprensible -i rebutjable- que el nostre Ministre d'Educació, Cultura i Esport haja contribuït a alimentar campanyes que desprestigien a la Universitat" i que "no es pot afirmar que tinguem un nombre excessiu d'universitats ni que la taxa d'abandó siga massa elevada, quan el 79 % dels estudiants que inicien els seus estudis universitaris obtenen un títol universitari". El rector també ha volgut destacar els resultats d'investigació ja que Espanya es produeix el 3,4 % de la producció científica mundial, ocupant laª 9 posició, quan Espanya només inverteix en R+D+i un 1,39% del seu PIB, molt lluny del 2,3% que és la mitjana de l'OCDE.

Ignacio Jiménez Raneda ha volgut deixar patent en la seua intervenció "la diferència de l'actitud entre el Ministeri i el Govern Valencià, ja que aquest últim ha procurat conèixer amb promptitud l'opinió de les universitats valencianes sobre els continguts del Reial decret-llei".

En un altre ordre de coses, el rector, ha volgut felicitar públicament a Manuel  Palomar com el seu successor, qui prendrà possessió del seu càrrec en breus setmanes. De la mateixa manera, Raneda ha felicitat al nou doctor honoris causa Filippo Coarelli, qui ha sigut investit avui gràcies a la proposta de la Facultat de Filosofia i al professor José Uroz Sáez, que ha exercit de padrí. L'acte de clausura ha acollit també la investidura de 164 nous doctors del curs 2010/2011 i el lliurament dels Premis a l'Excel·lència Docent que concedeix el Consell Social de la UA.

Un dels moments més emotius per a la comunitat universitària ha arribat amb el lliurament a títol pòstum de la Medalla d'Or de la UA a Balbino Mancheño Magán, qui anara degà de la Facultat de Ciències i director del Parc Científic. La seua vídua Dolores García ha rebut aquesta distinció de mans del rector qui ha definit a l'homenatjat amb una paraula: compromís.

En la part final de la seua intervenció, el rector ha volgut expressar "el meu profund agraïment a la Comunitat Universitària per haver-me concedit la seua confiança durant tots aquests anys, en els quals he tingut l'enorme privilegi de ser el rector d'aquesta universitat i també, al grup de persones que, formant part del meu equip, m'heu acompanyat durant tot aquest temps. Tinc un deute amb vosaltres i amb vosaltres, que mai podré saldar."

La Consellera, Mª José Catalá, ha agraït en nom del Govern Valencià i en el seu propi, la labor exercida durant aquests anys pel rector Ignacio Jiménez Raneda "per fer i per la teua forma de fer" %u2013 s'ha dirigit a ell. El públic assistent a l'acte en el Paranimf s'ha posat en peus per a dedicar-li un calorós aplaudiment a Ignacio Jiménez Raneda al final de les seues paraules.

DISCURS ÍNTEGRE DEL RECTOR

 

Clausura_curs_2011_2012_3   Clausura_curs_2011_2012_4

 

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464