Saltar apartados

L'Aula CAM d'Alacant rep al científic de la Universitat d'Alacant Javier García dins del cicle "Talents de casa"

Javier_Garcia_Martinez1

Alacant, 16 de maig de 2012

L'Aula CAM d'Alacant rep dijous que ve 17 de maig, dins del cicle "Talents de Casa", al científic alacantí Javier García Martínez, director del Laboratori de Nanotecnologia Molecular de la Universitat d'Alacant. La conferència, que començarà a les 20 hores, té per títol "Innovació i competitivitat. Tornant a la senda del creixement".

El cicle "Talents de casa" naix amb la voluntat de ser un altaveu del destacat paper científic, investigador o artístic que desenvolupen alacantins més enllà de la província, tant a nivell nacional com a internacional. Referent a açò, el director d'Obra Social CAM, Carlos Moyano, ja va manifestar que en iniciatives com aquesta queda palesa "el nostre compromís per a recolzar i donar a conèixer el treball d'emprenedors i joves investigadors d'Alacant, com són Nuria Oliver, María Blasco i Javier García Martínez".

Javier García Martínez, professor titular i director del Laboratori de Nanotecnologia Molecular de la Universitat d'Alacant, compagina la feina de casa docents amb la faceta empresarial. La seua experiència com a emprenedor va començar durant la seua estada postdoctoral l'Institut Tecnològic de Massachusetts (MIT) de Boston (Estats Units) on va fundar l'empresa de base tecnològica Rive Technology, que ha aconseguit 47 milions de dòlars d'inversió de capital de risc i dóna treball a més de quaranta persones.

La fabricació de nanomateriales per a aplicacions energètiques centra la seua investigació. És inventor de 20 patents, la majoria en aplicació comercial, i autor d'un bon nombre d'articles científics. Recentment ha publicat un article en la prestigiosa revista Science sobre com fomentar la investigació i l'educació d'excel·lència en la universitat i en l'empresa i un altre en el diari Washington Post en el qual assenyala com les noves tecnologies són la clau per a la creació de nous i millors llocs de treball.

La doble faceta d'emprenedor a EUA i professor en la universitat espanyola en la UA li permet conèixer bé les fortaleses i oportunitats del sistema de transferència de tecnologia. Per açò, Javier García ha sigut designat vicepresident del Consell de Tecnologies Emergents del Fòrum Econòmic Mundial (Davos), consell que el passat mes de febrer anunciava les deu tecnologies de 2012.

El seu treball com a científic i empresari ha sigut reconegut en nombroses ocasions. L'any 2005, Javier va rebre la medalla Europa, que es lliura anualment al millor químic europeu menor de 35 anys. A l'any següent, va rebre la medalla de plata de l'European Young Chemist Award. En 2007, la revista Technology Review de l'Institut Tecnològic de Massachusetts (MIT) ho va seleccionar com un dels joves investigadors més innovadors de la seua generació i en 2009, el Fòrum Econòmic Mundial li va triar com a Young Global Leader. En 2011, ha sigut reconegut com a Important del diari Informació.

La conferencia "Innovació i competitivitat. Tornant a la senda del creixement" que impartirà el científic alacantí Javier García en l'Aula CAM d'Alacant (Av. Doctor Gadea, 1) tindrà lloc el dijous 17 de maig, a partir de les 20 hores. L'entrada és lliure i limitada a l'aforament del local.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464