Saltar apartados

L'editorial John Benjamins edita la Col·lecció "IVITRA Research in Linguistics and Literature" que es presenta en la UA

IVITRA3

 

D'esquerra a dreta: Vicent Martines, Jorge Olcina i Max Wheeler.

 

IVITRAII

 

D'esquerra a dreta: Vicent Martines, Jorge Olcina, José Luis Cifuentes i Susana Rodríguez

 

Alacant, 16 de maig de 2012

Curial e Guelfa. A Classic of the Crown of Aragon, traducció a l'anglès del professor Max Wheeler, és el número 2 de la col·lecció 

L'Institut Superior d'Investigació Cooperativa IVITRA (Institut Virtual Internacional de Traducció) va nàixer fa 10 anys a la UA, amb l'objectiu de traduir obres clau de la producció ciéntífica i literària, incloent-hi l'assaig, de les diverses llengües i cultures europees. Ara, l'editorial John Benjamins, una de les més importants del món, publica una col·lecció amb el mateix nom que l'Institut (http://benjamins.com/#catalog/books/ivitra).

El professor Vicent Martines, director de l'ISIC IVITRA, i Jorge Olcina, degà de Filosofia i Lletres, han presentat avui, a la sala de graus de la Facultat, els dos primers números d'aquesta col·lecció: Spanish Word Formation and Lexical Creation, editat pels professors de la UA José Luis Cifuentes Honrubia i Susana Rodríguez Rosique, i Curial e Guelfa. A Classic of the Crown of Aragon, de Max W. Wheeler, professor emèrit de la Universitat de Sussex.

Seguidament Wheeler, que és una de les personalitats més rellevants de la lingüística en català, ha impartit la conferència “Lingüística diacrònica i traducció de clàssics de la Corona d’Aragó. La importància de traduir per conèixer millor els clàssics”. Durant l'acte de presentació, que ha comptat amb la presència dels professors Cifuentes i Rodríguez i del director del Departament de Filologia Catalana, Carles Segura, Vicent Martines ha donat a conèixer les novetats del portal Curial e Güelfa de la Biblioteca Digital Plurilingüe de la Mediterrània-IVITRA (http://www.ivitra.ua.es/new_autors.php)

 

IVITRA55

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464