Saltar apartados

La UA concedeix el Premi Juan Andrés d'Assaig i Investigació en Ciències Humanes a José Villacañas

Alacant, 18 de maig de 2012

El Grup d'Investigació Humanisme-Europa de la Universitat d'Alacant concedeix el Premi Juan Andrés d'Assaig i Investigació en Ciències Humanes que, en aquesta tercera edició, ha recaigut en l'obra del catedràtic de Filosofia José Luis Villacañas, titulada "Dificultades con la Ilustración". En l'obra premiada, el seu autor examina els fonaments i l'actual evolució problemàtica de les idees il·lustrades, i avança notablement en la resposta actual a un dels plantejaments majors del pensament europeu de les últimes dècades.

El lliurament del Premi d'enguany i la seua presentació, així com de l'edició de l'obra guanyadora de l'any passat tindrà lloc el 14 de juny en el Centre Cultural Bancaixa d'Alacant.

 

Premi Juan Andrés d'Assaig i Investigació en Ciències Humanes

El Premi Juan Andrés ho atorga el Grup d'Investigació Humanisme-Europa de la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat d'Alacant.

El Premi és un reconeixement intel·lectual i científic i no inclou dotació econòmica. Comporta l'edició de l'obra en Editorial Verbum en una col·lecció dirigida pel director del Grup d'investigació, Pedro Aullón de Haro, Catedràtic de Teoria de la Literatura i Literatura Comparada de la Facultat de Filosofia i Lletres de la UA.

 

José Luis Villacañas

Nascut a Úbeda (Jaén) en 1955. Actualment és Catedràtic d'Història de la Filosofia Espanyola en la Universitat Complutense (des de 2009). També va exercir com a Catedràtic de Filosofia Moral en la Universitat de Múrcia i professor de la Universitat de València. És doctor en Filosofia per la Universitat de València. Filòsof, polític i historiador de les idees polítiques i dels conceptes. Gran estudiós de la filosofia alemanya i del pensament polític europeu. De formació kantiana. És autor d'una trentena de llibres, entre els quals predomina l'Idealisme Alemany. Ha fet dues aportacions molt importants com a constructor i gestor cultural:

- la creació de la Biblioteca Valenciana de San Miguel dels Reis, sent Director General del Llibre de la Generalitat Valenciana (1999-2003)

- la creació i direcció de la Biblioteca digital Saavedra Fajardo de Pensament Polític Hispànic.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464