Saltar apartados

La Universitat d'Alacant mostra a Ibi la gran diversitat del món dels insectes

 

Insectes

 

Alacant, 17 de maig de 2012

Amb motiu del Dia Internacional dels Museus, que se celebra demà 18 de maig, el Museu de la Biodiversitat de la Universitat d'Alacant a Ibi ha organitzat una nova exposició temporal: "Insectes: un microcosmos de formes i colors".

En ell, les mostres exposades reflectiran l'enorme varietat d'aquests animals, el grup d'organismes més abundant i divers. Amb més d'un milió d'espècies conegudes, s'estima que existeixen 200 milions d'individus per cada ésser humà, segons assenyalen els organitzadors d'aquesta exposició. Els insectes presenten una excepcional varietat de formes, colors i comportaments, que constitueixen un vertader sistema de comunicació. Els seus codis visuals els permeten per exemple, mimetitzar-se per a passar inadvertits o bé presenten colors cridaners per a advertir de la seua perillositat a possibles depredadors.

El Museu de la Biodiversitat d'Ibi és fruit d'un conveni subscrit pel CIBIO (Centre i la Biodivesidad de la Universitat d'Alacant) i l'Ajuntament d'Ibi. Compta amb el patrocini de la Fundació Biodiversitat del Ministeri de Medi ambient i està reconegut com a museu de la Generalitat Valenciana. Aquesta exposició està organitzada també per la Societat Espanyola d'Entomologia.

El museu mostra dues exposicions permanents: l'exposició "Biodiversitat Mediterrània" dissenyada i realitzada pel CIBIO i centrada en els ecosistemes mediterranis i els mitjans agrícoles i antròpics lligats a ells, i "Biodiversitat Amenaçada", que tracta sobre el problema i les amenaces que suposen el comerç i tràfic il·legal d'espècies, així com la introducció d'espècies exòtiques.

La mostra "Insectes: un microcosmos de formes i colors" s'emmarca dins de les exposicions temporals i de temàtiques trimestrals programades pel museu amb les quals es pretén encuriosir i inquietud dels visitants cap a la biodiversitat familiaritzant-se amb diferents espècies d'animals i plantes, i de la problemàtica que els envolta. S'inaugurarà matí a les 19:30 i romandrà oberta fins al 3 de juny.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464