Saltar apartados

Cooperació entre Universitat i societat

Cursos_verano_1

Alacant, 21 de maig de 2012

En els cursos d'Estiu de Villena i Benissa

La interacció i la cooperació entre la Universitat i la societat, tant amb les institucions, com amb associacions, agents locals i ciutadania, és una altra de les apostes dels Cursos d'Estiu en les Seus de la UA, que en aquesta edició s'endinsen en el paper de les ciutats educadores, d'una banda, i en l'aplicació de tècniques d'informació territorial per a agilitar tramites administratius que afecten al ciutadà, per un altre.

Ciutat Educadora: Innovació en la sinergia universitat-territori, elaborat conjuntament amb l'Ajuntament de Villena, pretén crear oportunitats per a la innovació i el desenvolupament del territori, a través de les ciutats educadores. L'acció formativa és catalizadora de sinergies entre organitzacions i també entre coneixements diversos, incloent la cultura popular i aconseguint totes les edats.

Del 23 al 25 de juliol se celebrarà a Villena aquest curs sobre ciutats educadores, dirigit a tècnics d'administracions públiques, formadors i, en general, a persones que vulguen desenvolupar la seua activitat en aquest àmbit i en el del desenvolupament sostenible i responsabilitat social.

Aquest curs d'estiu, que dura 15 hores i disposa d'un crèdit, ofereix la possibilitat que hi haja una interacció entre actors diversos i entre múltiples nivells que abasta el treball de les organitzacions públiques i privades amb la ciutadania. L'educació al llarg de tota la vida, la ciutat educadora com a oportunitat per a la Responsabilitat Social Universitària; la ciutat i els xiquets; i l'educació ambiental seran alguns dels espais de debat que es generaran.

Entre les prestigioses personalitats convidades, està prevista la participació del pensador, dibuixant i psicopedagogo italià, Francisco Tonucci, els treballs del qual sobre el paper dels xiquets en l'ecosistema urbà gaudeixen de reconegut prestigi internacional. També assistirà la professora titular de la UAB i secretària general de l'Associació Internacional de Ciutats Educadores, Pilar Figueras, i la professora de la Universitat de Vigo, Emilia Seoane, al costat de la directora de la unitat de Responsabilitat Social i Relacions Públiques de la Fundació General de la UA; Rosa María Torres.

D'altra banda, la Seu Universitària de la Marina, a Benissa, abordarà qüestions relacionades amb el territori. Gestió d'Informació Territorial sobre actius immobles i processos d'administració electrònica cadastral, desenvolupat en col·laboració amb el Col·legi Notarial de València, és una aplicació a casos pràctics d'eines informàtiques sobre el procés electrònic d'alteracions cadastrals, obra nova i divisió horitzontal, des del seu plantejament tècnic com a projecte fins a la seua remissió electrònica a l'Oficina Virtual de Cadastre, després de l'atorgament d'una escriptura pública (si cap), en la qual aparega reflectida la propietat afectada de forma descriptiva i gràfica.

Est és un exemple de la cooperació entre Universitat i societat, a través de la institució col·legial, ja que la UA i el Col·legi Notarial de València han col·laborat en el projecte Ramón Llull, que coordina la informació geogràfica i jurídica, relativa al territori. Aquest projecte és una aplicació informàtica que constitueix la base de dades central d'informació gràfica més important a nivell nacional, que permet a tècnics i jurídics proposar al cadastre modificacions sobre el territori de forma àgil i segura.

El curs se celebrarà els dies 10 i 11 de juliol i compta amb un total de 20 hores lectives i un crèdit.

La matrícula ja està oberta, i es pot realitzar de forma presencial o per telèfon en el Centre Coordinador de Seus Universitàries (965 90 93 23). També a través de la pàgina, on es pot trobar tota la informació d'aquests cursos, i de la resta de propostes formatives.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464