Saltar apartados

De gestora a la Universitat d'Alacant a fenomen mediàtic

 

Eva_Garcia

 

Alacant, 23 de maig de 2012

Des de fa més de cent dies és a la cúspide de descàrregues en Amazon, per davant d'autors com Ken Follet, Matilde Asensi o Patrick Rothfuss. Eva García Sáenz d'Urturi ha passat de treballar com a gestora de préstecs a la Biblioteca General de la Universitat d'Alacant a convertir-se en un fenomen de masses capaç de respondre al dia més de 200 correus electrònics sobre la seua primera novel•la, La saga de los longevos, que demà dijous, dia 24 de maig, ix a la venda en paper editada per La Esfera de los Libros.

Eva García, que a més de treballar i escriure, té dos xiquets petits (de 4 i 6 anys) assegura que se sent «una poc desbordada» perquè «implica molt de treball que s’afegeix al del dia a dia». I és que tot el fenomen s’ha desencadenat gràcies a Internet i a l'ús de les xarxes socials, un terreny en què es confessa absolutament «autodidacta». La clau de l'èxit, però, no ha sigut del tot fruit de l'atzar. El procés fins a arribar als primers llocs en les llistes de vendes ha durat tres anys durant els quals l'autora ha consultat una bibliografia de més de tres-cents volums d'obres relacionades amb el tema, a més de visitar tots i cadascun dels llocs en què ambienta la novel•la. Eva, que és òptica de formació, ha participat durant els últims anys en diversos tallers en línia sobre escriptura de novel•la a l'Escola d'Escriptors de Barcelona i també a Madrid.

La novel•la ix a la venda demà, dia 24 de maig, en totes les llibreries de l’estat amb una primera edició rècord de 10.000 exemplars, una xifra que no s'havia vist mai abans amb una autora debutant. I a partir d'aquest moment, l'agenda es dispara: el divendres dia 25 de maig presenta l'obra en la inauguració de la Fira del Llibre de Madrid i a la vesprada té un acte per als bloguers que han ajudat a fer conèixer la novel•la. I des d'ací, més d'una desena d'entrevistes concertades, presentacions i signatures d'exemplars a Vitòria, Santander, València i, no cal dir-ho, a Alacant. Però, a més, el seu tarannà emprenedor la portarà a participar en el I Congrés Nacional de Maternitat Multitasca, amb una conferència sobre emprenedoria digital.

Les entusiastes crítiques dels lectors no cessen i en l'actualitat compta amb més de 2.300 seguidors en Twitter, 1.300 amics i fans en els comptes de Facebook, uns cinquanta blogs de ressenyes literàries que es fan ressò de la novel•la i més de 284.000 entrades en el cercador Google.

A Alacant, l'autora presentarà i signarà exemplars de La saga de los longevos el pròxim 1 de juny a les 19.30, a La Casa del Libro d'Alacant. El 15 de juny a les 19.00 serà a l’Fnac i el 30 de juliol a les 19.00, a l'Àmbit Cultural d’El Corte Inglés d'Alacant.

 

Sinopsi de la novel•la

La saga de los longevos és una saga familiar amb rerefons històric, ambientada en el Museu d'Arqueologia de Santander l'any 2012. Una nova revisió del mite dels immortals, plantejada des d'un insòlit punt de vista: seria possible, a la llum de la ciència actual, que algú no envellira més enllà dels 30 anys?

La saga de los longevos és un addictiu còctel d'arqueologia i salts enrere en el temps —prehistòria, celtes, escites, la rebel•lió de Budicca, la batalla de Kinsale, els feliços anys 20—, investigació de l'antienvelliment a partir de les últimes teories científiques —antioxidants, telòmers, resveratrol—, i una potent història d'amor escrita des de dos punts de vista: la veu fresca d'Adriana, una arqueòloga de 32 anys, i el to pausat de Lago, un home enigmàtic que aparenta 35 anys tot i haver nascut en la prehistòria.

Lago del Castillo, un carismàtic longeu de 10.300 anys que dirigeix el Museu d'Arqueologia de Cantàbria, es veu arrossegat, en contra de la seua voluntat, a posar-se al capdavant d’una investigació genètica: els seus germans Nagorno —un conflictiu escita d’uns 3.000 anys— i Lyra —una esquívola celta de 2.500 anys—, cansats d'enterrar durant segles les seues famílies efímeres, estan obsessionats a identificar la seua rara mutació i tenir fills longeus.

Adriana, una jove i resolta prehistoriadora, torna al seu Santander natal, contractada pel museu, disposada a aclarir l'estrany suïcidi de la mare, la psicòloga de capçalera de l'alta societat càntabra, ocorregut quinze anys enrere.

Lago i Adriana xoquen des del primer moment, encara que entre ells sorgeix una intensa atracció que els dos intenten ignorar. No imaginen que el passat de cadascun determina el seu destí. Quan descobrisquen la crua realitat i reaccionen, les conseqüències dels seus actes els deixaran marcats per sempre.

 

Biografia de l'autora

Eva García Sáenz d'Urturi va nàixer a Vitòria el 1972 i viu a Alacant des dels quinze anys. Es va diplomar en Òptica i Optometria i durant una dècada va ocupar diversos llocs de direcció en el sector òptic, com ara directora regional de Llevant de la secció d’òptica de Carrefour. En l'actualitat treballa a la Universitat d'Alacant, a més d'impartir ponències i cursos de xarxes socials. Casada i mare de dos xiquets petits, durant tres anys va dedicar totes les nits a documentar-se i escriure la seua primera novel•la: La saga de los longevos.

Després d'esperar una resposta per part de les editorials, va decidir autopublicar la seua novel•la en Amazon, la llibreria en línia més important del món. Per a fer-ho va contractar la seua pròpia portada, va dissenyar la pàgina web i es va llançar tota sola a donar a conèixer la novel•la en Internet.

Sense cap més ajuda que la dels lectors, que la recomanen entusiasmats, La saga de los longevos s'ha convertit ràpidament en un fenomen literari en les xarxes socials, que ha superat en vendes els best-sellers tradicionals i s’ha convertit així en un cas d’estudi.

 

Web oficial

Portada_Longeus

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464