Saltar apartados

Els rectors decideixen no assistir al Consell d'Universitats

Madrid, 23 de maig de 2012

El Consell d'Universitats, presidit pel Ministre d'Educació, Cultura i Esport, José Ignacio Wert, estava previst que tinguera lloc aquesta vesprada a les 16.00 hores

La Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles (CRUE), reunida en Assemblea General el passat 4 de maig a Múrcia, va decidir sol·licitar, amb data 7 de maig, la convocatòria d'un Consell d'Universitats extraordinari, amb un únic punt en l'ordre del dia: analitzar i debatre el Reial Decret-Llei 14/2012, de 20 d'abril, davant l'enorme preocupació que la seua aplicació produeix en les universitats. Aquesta sol·licitud va ser subscrita, a l'empara del Reglament del Consell d'Universitats, per 59 dels rectors assistents a aquesta reunió, ja que anteriorment va ser sol·licitada per la Presidenta de la CRUE i no va ser atesa.

Sorprenentment, es va convocar els rectors a un Consell d'Universitats ordinari, en l’ordre del dia del qual no figurava el punt central de la seua sol·licitud i sí que s’hi havia incorporant, en canvi, diversos assumptes de tràmit. Així mateix, s'havia omès el punt de torn obert de preguntes, entenent que es pretenia evitar la reflexió i el debat.

Tot i així, la CRUE, tractant novament de buscar solucions per a iniciar el diàleg que tant ve sol·licitant, va transmetre al Ministre d'Educació, Cultura i Esport la seua voluntat d'assistir a aquest Consell d'Universitats, previst per a avui, dia 23 de maig, sempre que manifestara el seu compromís de convocar el sol·licitat Consell d'Universitats extraordinari per a tractar el Reial Decret-Llei 14/2012. Davant el seu silenci i rebuig, incomplint el reglament del Consell d'Universitats, els rectors han entès que es tracta d'una falta de respecte i d'atenció a tota la comunitat universitària, –als seus estudiants, als seus professors i al seu personal d'administració i serveis–, i per aquest motiu, decideixen no assistir a la sessió d'avui del Consell d'Universitats.

Finalment, davant la falta de resposta, els rectors sol·licitaran una reunió urgent amb el president del Govern.

 

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464