Saltar apartados

La UA i AfricAki analitzen els moviments socials africans

Dia_Africa

Alacant, 23 de maig de 2012

II Jornades pel Dia d'Àfrica

La Universitat d'Alacant i l'Associació AfricAki Alacant han organitzat les II Jornades pel Dia d'Àfrica, que se celebren des d'aquest dimecres, 23 de maig al dissabte 26, i que en aquesta ocasió analitzaran els moviments socials sorgits a Àfrica en els últims temps.

La segona edició d'aquestes jornades se centrarà en els moviments socials sorgits a partir de la Primavera Àrab i la seua expansió al Sud del Sàhara, posant l'accent en les diferents formes de mobilització i implicació de la societat civil en el continent africà per a la lluita i defensa dels Drets Humans.

La directora de la Seu Ciutat d'Alacant de la UA, Catalina Iliescu, inaugurarà aquestes jornades a les 19.00 hores en el Museu d'Art Contemporani d'Alacant (MACA). A més, el professor i membre de l'Institut Internacional de Drets Humans d'Estrasburg, Mbuyi Kabunda, exposarà les "Perspectives per a Àfrica en temps de crisis i canvi".

Després, Abdoulaye Bilal Portaré oferirà "Ocult al sol", un espectacle de paraules entre música, contes, poesia i teatre.

Les jornades també abordaran, ja el dijous, la situació de les dones àrabs i el seu paper en la Primavera Àrab, de la mà de la professora de la Universitat de València i experta en temes de gènere i interculturalitat, Awatef El Ketitti, que parlarà de la possibilitat de canvis i dels desafiaments de gènere en el continent africà.

Des de la perspectiva antropològica i política hi haurà un debat-col·loqui, en el qual s'intentarà aprofundir sobre aquests moviments socials africans, tant de l'àrea subsahariana, com dels països del nord.

El divendres les jornades s'endinsaran en el moviment I en a marre %u2013¡Ja n'hi ha prou!-- a Senegal i les seues similituds amb el 15 M espanyol i les protesta del Sàhara.

A més, també contemplen diferents actuacions musicals, recitals de poesia, degustacions gastronòmiques, mostres d'artesania, tallers de dansa, d'henna, entre unes altres. Aquestes activitats es desenvoluparan a partir de les 18.00 hores del dissabte, dia 26, en el jardí del Centre Cultural Les Cigarreras.

En aquestes jornades col·laboren el MACA, El Claustre i el Centre Cultural Les Cigarreras, que cedeixen els seus espais per a la celebració de les diferents sessions d'aquestes jornades.

Més informació

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464