Saltar apartados

La UA organitza un curs sobre gestió sostenible d'aqüicultura i pesca en Cimar

 

Alacant, 24 de maig de 2012

El Centre d'Investigació Marina (CIMAR), dependent del vicerectorat d'Investigació, Desenvolupament i Innovació de la UA, i ACUMAR (Associació de Productors de la Badia de Guardamar), inauguren matí en les instal·lacions de CIMAR a Santa Pola, el curs "Interacció d'aqüicultura i pesca: gestió adaptatiu per a promoure la sostenibilitat".

La benvinguda tindrà lloc a les 9:30 h i participaran en l'acte inaugural, Rafael Muñoz, director del secretariat d'internacionalització i transferència de tecnologia de la UA, Feli Bailador, regidora de Cultura de l'Ajuntament de Santa Pola, Sofia Blasco, en representació d'ACUMAR i el director científic del CIMAR, Alfonso Ramos.

La jornada tractarà temes com la influència del cultiu de peixos en gàbies sobre comunitats de peixos salvatges, de la dieta en el seu procés reproductiu, o la influència de les fuites d'aqüicultura sobre les captures, entre altres temes.

En trobada, que també compta amb la participació del Departament de Ciències del Mar i Biologia Aplicada de la UA, l'Ajuntament de Santa Pola i la Universitat de Múrcia, finalitzarà amb una taula redona sobre les relacions entre pesca i aqüicultura.

 

CIMAR

El Centre d'Investigació Marina (CIMAR) és un centre on es duen a terme activitats destinades a CONÈIXER un mitjà tan proper i alhora tan desconegut com és l'ambient marí, la seua biodiversitat i el seu entorn, amb la finalitat d'ENSENYAR com aprofitar els seus recursos de forma responsable i contribuir a PROTEGIR aquest fràgil ecosistema, col·laborant en el seu ús racional i ordenació.

El centre, fruit d'un conveni entre l'Ajuntament de Santa Pola i la Universitat d'Alacant, va iniciar la seua marxa l'any 2005, adequant l'estructura d'una antiga caserna de carabiners construït en els anys 20 (Caserna de la Torre d'Enmig), amb una ubicació privilegiada als peus de l'escull coralino fòssil de Santa Pola i a pocs metres del litoral.

 

Instal·lacions:

El CIMAR compta amb instal·lacions condicionades per a la investigació, com els laboratoris; per a la docència, amb l'aula de pràctiques; i per al desenvolupament d'activitats socioculturals, amb l'aula de conferències i la sala d'exposicions. A més, el centre està dotat amb la infraestructura necessària per al treball en el mar i per a acollir estades llargues en la zona i compta amb una estació sismológica dins de la Xarxa Espanyola de Control Sísmic.

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464