Saltar apartados

Acord del Consell de Govern en relació amb el Reial Decret Llei 14/2012, sobre "mesures urgents per a la racionalització de la despesa pública en l'àmbit educatiu"

 

Alacant, 29 de maig de 2012

El Consell de Govern de la Universitat d'Alacant, en sessió celebrada el 29 de maig, acorda, en relació amb el Reial Decret Llei 14/2012, de 20 d'abril, "sobre mesures urgents de racionalització de la despesa pública en l'àmbit educatiu", convalidat pel Congrés de Diputats el 17 de maig, emetre el següent comunicat:

1. Rebutjar de forma rotunda el procediment seguit pel Ministeri d'Educació, Cultura i Esport, ja que mesures de vital importància per al funcionament i la gestió de les universitats han sigut conegudes a través dels mitjans de comunicació i de la publicació en el Butlletí Oficial de l'Estat. L'estat de dret té establits uns procediments preceptius de consulta que, sense cap justificació, han sigut totalment ignorats pel Ministeri.

2. Rebutjar categòricament els arguments defensats pel Ministeri que apunten a l'insuficient treball de professors i estudiants per a justificar les mesures incloses en el Reial Decret Llei.

3. Expressar la gran preocupació perquè l'increment dels preus públics pot ocasionar una fallida del principi d'igualtat d'oportunitats. Durant les últimes dècades les universitats hem pogut incorporar a les aules estudiants procedents d'àmplies capes socials que han convertit la institució universitària en un important mecanisme de promoció social. La pujada de preus públics pot fer impossible que les universitats contribuïm a la cohesió i estabilitat social.

4. Manifestar que la modificació de l'article 68 de la Llei Orgànica d'Universitats entra directament en col•lisió amb el dret a l'autonomia universitària, al qual la Constitució concedeix rang de dret fonamental i que ha sigut confirmat reiteradament pel Tribunal Constitucional. El Reial Decret Llei considera les universitats meres delegacions del Ministeri, violentant l'autonomia universitària en establir de manera taxativa i unilateral la dedicació docent del professorat.

5. Lamentar que aquest Reial Decret Llei haja sigut convalidat pel Congrés de Diputats el passat dia 17, impedint la tramitació com a Projecte de Llei, la qual cosa ha fet impossible que puga ser modificat en profunditat.

 

Actualitat Universitària


Universitat d'Alacant
Carretera de Sant Vicent del Raspeig s/n
03690 Sant Vicent del Raspeig
Alacant (Spain)

Tel: (+34) 96 590 3400

Fax: (+34) 96 590 3464

Per a més informació: informacio@ua.es, i per a temes relacionats amb aquest servidor web: webmaster@ua.es

Carretera de Sant Vicent del Raspeig, s/n - 03690 Sant Vicent del Raspeig - Alacant - Tel.: 96 590 3400 - Fax: 96 590 3464